Zhang Anda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Zhang Anda
Mighty Mouse
Født25. desember 1991 (31 år)
Shaoguan[1]
BeskjeftigelseSnookerspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetFolkerepublikken Kinas flagg Kinesisk
Profesjonell2009 –
Høyeste break134 (kvalifisering til VM 2010)
Beste plassering i rankingturneringFørste runde i VM 2010

Zhang Anda (født 25. desember 1991) er en kinesisk profesjonell snookerspiller.

Anda debuterte på main touren i 2009/2010-sesongen etter å ha kvalifisert seg gjennom å ha vunnet det asiatiske U-21 mesterskapet. I snookersesongen bor han i Romford i England.

Han klarte ikke å kvalifisere seg til noen av de fem første rankingturneringene i sesongen, men spilte seg to ganger frem til nest siste kvalifiseringsrunde. Han kvalifiserte seg imidlertid til verdensmesterskapet i snooker etter å ha vunnet fire kamper, blant annet mot veteranen John Parrott. I løpet av kvalifiseringsturneringen gjorde han fem serier over hundre poeng, som var hans fem første. To av disse kom i de to siste partiene av siste den kvalifiseringskampen mot Ricky Walden.

Anda ble den fjerde kinesiske spilleren som har kvalifisert seg til verdensmesterskapet i Crucible Theatre og var også den yngste spilleren og den med lavest rangering (nummer 71) i VM 2010.

I trekningen til mesterskapet ble Anda trukket til å møte den syvdobbelte verdensmesteren Stephen Hendry i første runde. Anda tapte 9–10, til tross for at han hadde ledet 9–7.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ baike.baidu.com, besøkt 8. juni 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]