Yuanjiang (elv)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kart med tilsigsfelt og elveløp til Yuanjiang (lysegul).
Må ikke forveksles med Yuan Jiang i Yunnan og Vietnam.

Yuanjiang (kinesisk: 沅江; pinyin: Yuánjiāng) eller Yuanshui (沅水; Yuánshuǐ), også kjent som Yuan Jiang, er en av de fire største elver i provinsen Hunan i Kina. Den er en sideelv til Yangtzefloden. Elven er 864 km lang og springer ut i provinsen Guizhou i Miaofjellene nær Tu-yün, og er seilbar.

Sideelva Qingshui fra sørvest starter sørøst i provinsen Guizhou, og renner østover inn i Hunan hvor den endrer navn til Yuanjiang omtrent ved provinsbyen Hongjiang der hvor sideelvene ved navn Wu begge gir tilsig, fra henholdsvis nordvest og sørøst. Mye lengre nede renner den venstre sideelva You (Youshui) over i Yuanjiang. Sistnevnte elv renner fra provinsen Chongqing og inn i Hunan.

Elva er betydelig regulert og har nye utbygginger under prosjektering.

Største reguleringsprosjekter er Lingjintang-demningen og Wuqiangxi-demningen. Qingshui-elva er regulert med den store Sanbanxi-demningen. Sideelva Youshui er regulert med Wanmipo-demningen, Lajitan-demningen og Youchou-demningen.

kinastubbDenne kinarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.