Yu Dan (forfatter)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Yu Dan
Født28. juni 1965[1]Rediger på Wikidata (58 år)
BeskjeftigelseSkribent Rediger på Wikidata
Utdannet vedBeijing No. 4 High School
Beijing Union University
Beijings pedagogiske universitet
NasjonalitetKina[2]

Yu Dan (kinesisk: 于丹; pinyin: Yú Dān, født 28. juni 1965 i Beijing i Folkerepublikken Kina) er en kinesisk professor ved Beijing Normal University, fjernsynspersonlighet og forfatter.

Ved universitetet er hun dekan for avdelingen for fjernsyns- og filmstudier ved fakultetet for media og kunst. Hun er en mediestrateg som er rådgiver for blant annet China Central Television (CCTV) og Rupert Murdochs News Corp (China).

Noen av hennes forelesninger om Konfucius ble vist på fjernsynskanalen CCTV-10 til nyttårsfestivalen 2007. Forelesningene ble senere redigert og utgitt som boken «Anmerkninger om Samtaler». Konficius' Samtaler er en av de kinesiske klassikere. Yu Dans bok ble en umiddelbar bestseller med 15 000 eksemplarer solgt allerede på lanseringsdagen 3. mars 2007. Boken inneholder både stoffet fra forelesningene og originaltekster fra Analektene. Etter noen måneder var mellom tre og fire millioner eksemplarer solgt, og dermed kunne boken regnes som en av de største kinesiske bestsellere etter Maos lille rødes tid. Bokens popularitet anses av noen å reflektere de åndelige behov hos mange kinesere som har nytt godt av Kinas økonomiske oppsving, og hvordan postmoderne konfucianisme er med på å fylle denne religiøse lengsel.

Yu Dan er blitt svært populær, og hun fremmer også den nye kinesiske interesse for andre kinesiske klassikere som Shijing og Zhuangzi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Babelio, Babelio forfatter-ID 120786[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ LIBRIS, libris.kb.se, utgitt 15. januar 2013, besøkt 24. august 2018[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]