Yamaha XT500

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Yamaha XT500
Xt500.JPG
Yamaha XT500
ProdusentYamaha
Passasjerer1
Tekniske data
Lengde2185 mm
Høyde1165 mm
Toppfart150 km/t
Motor499 cc

Yamaha XT500 er Yamahas første 4-takts motorsykkel med en sylinder.

Den fikk sin debut på Tokyo Motor Show i 1975. I tillegg til å være den siste i en serie av trail/off-road modeller som Yamaha har lansert ved hvert av Tokyo Motor Show siden DT-1 ble vist i 1968, representerte den nye XT500 et helt nytt konsept i trailsykkel segmentet.

Den nye Yamaha XT500 var et tilskudd til det voksende trail/cross miljøet. Selv om den delte røttene med sin 2-takter bror, DT-1, var det en helt annen motorsykkelen som ble drevet av Yamahas første 4-takts én-sylindret motor. Den nye XT skrøt av en stor kapasitet på hele 500 cc, og dette var på et tidspunkt da populariteten til store ensylindrede motorer var dalende og av mange ansett for å være forbi sin storhetstid.

Yamahas beslutning om å bygge en stor ensylindret trail/cross sykkel var en anbefaling fra produktutviklerne i Yamaha USA. De mente at det var et behov for en sykkel som kunne brukes på de store åpne sletteområdene på landsbygda. Motorsykkelen måtte være robust og enkel, og dette førte til en uenighet om at en stor ensylindret motor var riktig vei og gå.