Wiksten båtbyggeri

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Wiksten båtbyggeri var et norsk trebåtbyggeri etablert i 1937 ved Larvik i Vestfold. Det ble i alt bygget mer enn 400 såkalte «Wiksten-båter».[1] Firmaet gikk konkurs i 2013.

Historie[rediger | rediger kilde]

Båtbyggeriet ble startet av Gustav Wiksten, som under første verdenskrig forlot hjemlandet Estland som matros, slik at han skulle slippe å bli innrullert i den russiske hæren. I 1920 fikk han hyre på et norsk skip som bragte ham til Larvik, der han gikk i land for godt.[1][2] Han fikk jobb ved Stavern Båtbyggeri. Etter hvert ble han tatt opp som partner med båtbygger Harald Johansen. I 1937 etablerte han Wiksten Båtbyggeri i Larvik.[3] Sønnen Hroar Wiksten kom inn i firmaet i 1942, og jobbet der i 50 år.

Fiskere hadde lenge satt standarden for hvordan båtene skulle være, helt til Wiksten introduserte krysserhekken på de små fiskesnekkene på 20-25 fot. Dette resulterte i bedre bæring, særlig med sjøen aktenfra var dette viktig. Båtbyggeren så krysserhekken første gang på ei fiskerimesse i Göteborg rundt 1950 og i 1952 ble den første snekka med denne hekken sjøsatt. Fiskere i de værharde farvannene rundt Oslofjorden og Skagerak lærte raskt å sette pris på nyvinningen.

Etter hvert ble båtene også benyttet som fritidsbåter, slik at produksjonen ble effektiv og kundetilpasset. Da plastbåtene gjorde sitt inntog var Wiksten et av de få trebåtbyggeriene som hadde marked nok til å fortsette.

Foruten far og sønn hadde firmaet på det meste seks mann i arbeid. Fra 1955 holdt verkstedet til i lokaler på Karistranda i Larvik. I 1987 flyttet virksomheten til Stavern, hvor Ivar Hesselberg tok over driften fra 1994.[1] Etter en litt omflakkende tilværelse endte Wiksten båtbyggeri og Hesselberg opp i Sandefjord. Etter hvert gikk Hesselberg over til å produsere Wiksten-båtene i Kina.[4]

Båtbyggeriet ble slått konkurs i september 2013.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c Redaksjonen (19. mai 1997). «Wikstens Båtbyggeri: Koggmakeri i 60 år». www.batmagasinet.no (norsk). Besøkt 4. april 2021. 
  2. ^ «Skjærgårdens Harley Davidson». Hytteavisa.no - For oss som har hytte i Vestfold. 20. juli 2018. Besøkt 4. april 2021. 
  3. ^ «Sjektekanalen med trebåtene». www.visitstavern.no. Besøkt 4. april 2021. «Staverns egen båtbygger, Harald Johansen, etablerte båtbyggeri der «Losen» ligger nå, i 1919. Gustav Wiksten etablerte båtbyggeri i Larvik i 1937.» 
  4. ^ Bache, Kjersti (13. august 2007). «Wikstensjekter made in China». Østlands-Posten (norsk). Besøkt 4. april 2021. «Hva synes du selv om å sitte i en Wikstensjekte som ikke er bygget av deg personlig? - Det er vemodig. På en måte et nederlag. Men alternativet er at jeg måtte legge ned. Dette er en måte å videreføre den norske tradisjonen på en litt spesiell måte. | Ivar Hesselberg vil fortsette å ha verksted. Han håper det er noen som vil betale litt mer for å få sjekta laget av han i Norge.»