Wikipedia:WMF fundraising Norway

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

WMFs norske innsamlingskampanje i 2024[rediger kilde]

Hvert år driver Wikimedia Foundation (WMF) innsamlingskampanjer i forskjellige deler av verden, fra USA til Latin-Amerika, Australia og Japan. Fra 2. april til 28. mai gjennomfører WMF den årlige bannerkampanjen i Norge. På denne siden kan du se gjennom og gi innspill til innsamlingskampanjen på bokmål.

Hvorfor samler vi inn penger til Wikipedia og Wikimedia-prosjektene?[rediger kilde]

Det er mange grunner til at folk gir til Wikipedia. Wikimedia Foundation, den ideelle stiftelsen som driver Wikipedia, sørger for at hver eneste donasjon blir brukt til Wikipedia, Wikimedia-prosjekter og arbeidet vårt for fritt tilgjengelig kunnskap.

  • Vi er en ideell stiftelse, og takket være lesere og givere over hele verden er vi helt frittstående.
  • Wikipedia har millioner av lesere og drives for en brøkdel av kostnadene til andre ledende nettsteder.
  • Donasjoner fra lesere støtter teknologien som gjør Wikipedia mulig. Hvordan folk kan lese, redigere og dele kunnskap på Wikipedia, blir stadig forbedret.
  • Vi har utviklet oss for å dekke nye behov i et teknologilandskap som er i endring, og for å håndtere nye globale trusler.
  • Vi har god økonomistyring og balanserer Wikipedias umiddelbare behov med bærekraft over tid.
  • Når du støtter Wikipedia, bidrar du til at oppslagsverket i større grad viser bredden av kunnskap i verden.
  • Bidrag fra leserne holder oss i gang.

Du kan lese mer i dette Medium-innlegget (på engelsk). Nedenfor er eksempler på innsamlingsbannere. WMFs innsamlingsteam verdsetter innspill fra det lokale wikimiljøet om hvordan bannermeldinger kan nå lesere i Norge bedre.

Sammen gjør vi innsamlingskampanjen bedre[rediger kilde]

For å få en god start på kampanjen tar WMFs innsamlingsteam imot ideer og innspill, slik at lanseringen kan forberedes godt. Skriv kommentarer, forslag, spørsmål, tanker og generelle ideer på diskusjonssiden. Hvis du heller vil ta direkte kontakt, kan du sende en e-post til Julia Brungs på jbrungs at wikimedia dot org.

Vi har nylig lagt til en invitasjon til å opprette brukerkonto og prøve å redigere Wikipedia, som kommer opp når noen foretar en donasjon i Norge. Oppfordringen er på takke-siden vår, som givere får opp når de har donert på nettet. Interesserte givere føres videre til siden for å opprette konto og deretter en hjemmeside med nykommerfunksjoner. Denne tilføyelsen kan føre til at du vil se nye bidragsytere på Wikipedia på engelsk og bokmål fremover, særlig under vår årlige innsamlingsaksjon på bokmåls-Wikipedia. Bruk diskusjonssiden hvis du har spørsmål rundt dette.

Hvis du støter på folk som har spørsmål om å donere, kan du be dem sende en e-post til donate@wikimedia.org.

Til info: Vi jobber med å føye til Vipps som betalingsmåte i Norge, men det vil ikke være på plass under den kommende kampanjen.

Gjeldende bannereksempler – del innspill og kreativitet[rediger kilde]

Nedenfor ser du eksempelbannere for den kommende kampanjen i Norge. Vi tar gjerne imot innspill om hvordan vi kan nå flere lesere i Norge i år. (Merk at vi kanskje også vil vise samme banner i Android- og iOS-appen)

Skrivebord stor

Skrivebord stor– engelsk

Skrivebord stor – norsk bokmål

Gi tilbakemelding nedenfor


Skrivebord liten

Skrivebord liten – engelsk

Skrivebord liten – norsk bokmål

Gi tilbakemelding nedenfor


Mobil stor

Mobil stor – engelsk

Mobil stor – norsk bokmål

Gi tilbakemelding nedenfor


Mobil liten

Mobil liten – engelsk

Mobil liten – norsk bokmål

Gi tilbakemelding nedenfor

Investeringer i det norske nettsamfunnet[rediger kilde]

De siste årene har WMF finansiert flere prosjekter for å støtte det norske nettsamfunnet og bidra til vekst. Ta en titt på noen av dem: