Wikipedia:Tips/12

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hvordan bruke røde lenker

Når en lenke på Wikipedia ikke leder noen steder, blir den vist i rødt for å varsle våre redaktører om at den trenger oppmerksomhet. En rød lenke kan bety en av to ting:

  1. Lenken er brutt og leder ikke lenger til en artikkel (kanskje fordi den underliggende artikkelen ble slettet). I slike tilfeller trenger lenken å bli fjernet eller endret til å peke til en eksisterende artikkel.
  2. Det er behov for en ny artikkel. Når en wikipedianer skriver en artikkel, er det vanlig praksis å lenke til nøkkelemner som er relevant for å forstå emnet, selv om disse nøkkelemnene ennå ikke har en artikkel på Wikipedia. Dette har to anvendelser:
    1. En rød lenke fra en artikkel støtter opp under den nye uskrevne artikkelen. Til enhver tid kan en uavhengig wikipedianer skrive en artikkel om emnet det lenkes til, og når dette skjer, er det allerede en lenke klar og venter (lenken blir blå når den nye artikkelen er ferdig). Den røde lenken gir også lesere muligheten til å klikke på den og opprette artikkelen på flekken.
    2. I lister over generelle emner innen et fag er det nyttig å inkludere ethvert emne i faget som du kan tenke deg. Når de blir omgjort til lenker, vil listen umiddelbart vise hvor det er hull i Wikipedias dekning av faget, siden alle manglende artikler vil bli røde. Slike lister er nyttige verktøy for å utvikle emneområder på Wikipedia, ettersom de viser hvor det trengs mest arbeid.

Les mer: Hjelp:Starte en ny side