Wikipedia:Skole og universitetsprosjekt/Konkurranser i Wikipedia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Konkurranser på Wikipedia er et virkemiddel for å gi økt stofftilfang og ikke mist styre aktiviteten inn på områder hvor dekningsgraden horisontalt eller vertikalt er svak. En ulempe er at slike konkurranser er nokså arbeidskrevende og dermed stjeler arbeidskapasitet fra andre aktiviteter, spesielt artikkelproduksjon inne på det aktuelle språkprosjektet. Det er derfor ønskelig å se på effektiv administrasjon av konkurransene, og vurdere hvilken konkurranser som gir størst uttelling.

Automatiserte verktøy[rediger kilde]

Konkurranser uten noen form for automatikk er relativt arbeidskrevende. Dette gjør at det er vanskelig å gjennomføre konkurranser på små språk. Med mer automatikk vil konkurranser bli langt mer attraktive på disse språkene.

Fra Wikipedia på bokmål er det kjent at noen konkurranseformer gir svært mye innholdsproduksjon, mens andre gir nokså lite ekstra innhold. Mekanismer for å støtte opp om konkurranser må derfor være slik at de ikke forutsetter konkurranseformer som er lite effektive eller krever forutsetninger som ikke kan oppfylles.

Utvidelse for konkurranser bør være en integrert del av motoren som ligger i bunnen av Wikipedia. En slik utvidelse må være slik at den ikke representerer en økt last i systemet og må la seg lokalisere. Det må også ses på hvordan noe slikt vil påvirke nettsamfunnet, ikke minst hva slags konkurranser konkrete implementasjoner kan støtte.[1] [2]

Referanser[rediger kilde]

  1. ^ Blad, John Erling; Bounties
  2. ^ Extension:Contest