Wikipedia:Notiser/Arkiv/2023/august

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Mal:Notiser arkivert

Arkiv
Arkiv

Wikipedia:Notiser/Arkiv/Arkivindeks

Tekniske nyheter: 2023-31[rediger kilde]

MediaWiki message delivery 1. aug. 2023 kl. 01:53 (CEST)

Growth-teamets 27. nyhetsbrev[rediger kilde]

Velkommen til det 27. nyhetsbrevet fra Growth-teamet! Bidra med oversettelser

Årsplan for Growth[rediger kilde]

Vi delte vår årsplan for perioden juli 2023–juni 2024

Vårt første prosjekt for året er Fellesskapskonfigurasjon 2.0, som skal hjelpe bidragsytere med utvidede rettigheter lett og synlig konfigurere viktige funksjoner på wikiene.

Etter vi har gjort ferdig Fellesskapskonfigurasjon 2.0, håper vi på å få inn en av de følgende prosjektene:

  • Artikkelopprettelse: Dette prosjektet har som mål å tilby nye bidragsytere bedre råd og hjelpemidler når de oppretter nye artikler, med intensjonen å lesse av bidragsytere som går gjennom nye sider.
  • Ikke-redigerende deltagelse: Dette prosjektet har som mål å skape lavrisikosmåter for lese å bidra til Wikipedia med intensjonen å få flere lesere til å bli bidragsytere i Wikimedia-bevegelsen.

Si hva du mener om disse prosjektene på de aktuelle diskusjonssidene eller på Growths årsplansdiskusjonsside.

Foreslåtte redigeringer[rediger kilde]

Den nye, avsnittsbaserte «Legg til et bilde»-oppgaven

Vi distribuerte en ny, strukturell, avsnittsbasert «legg til et bilde»-oppgave til Growth-pilotwikier (arabisk, bengali, tsjekkisk og spansk). Denne oppgaven er del av Strukturert data på tvers av Wikipedia-prosjektet. Vi ser over redigeringer som er gjort, og vi ser også etter tilbakemeldinger fra fellesskapet.

Foreslåtte redigeringer mottar nå emnesannsynligheter gjennom den nye språkuavhengige emneklassifieringen. Denne endringen går ut over Wikipedia-wikier som ikke er på engelsk. Den sikrer at nybegynnere mottar en mer forskjellig mengde med oppgaveforslag. Tidligere, ettersom denne funksjonen var en test, ble Wikipedia på engelsk brukt til å velge emner. Endringen er gradvis ettersom listene over emner blir gjenoppfrisket når de blir tømt. Forskningsteamet evaluerer resultatet om et par måneder. [6]

Den 1. august mottar et nytt sett med Wikipedia-prosjekter «Legg til en lenke»: Wikipedia på georgisk, Wikipedia på karakalpakisk, Wikipedia på kabylsk, Wikipedia på kabardisk, Wikipedia på Kabiyè, Wikipedia på kikuyu, Wikipedia på kasakhisk, Wikipedia på khmer, Wikipedia på kannada, Wikipedia på kasjmiri, Wikipedia på kølnsk, Wikipedia på kurdisk, Wikipedia på kornisk, Wikipedia på kornisk.

Fadderskap[rediger kilde]

Growth-teamet tilbyr dedikerte funksjoner for å etablere et fadderskapsprogram for nybegynnere. Hver nybegynner mottar en frivillig fadder som kan gi oppfordringer og svare på spørsmål. Fellesskapene kan sette opp eller bli med i fadderskapssystemet ved å besøke Spesial:Behandle_faddere. Fadderskapssystemet kan stilles inn av fellesskapet på Spesial:Rediger_Growth-konfigurasjon.

Flere fellesskap har implementert fadderordninger. En dataforsker ved Wikimedia Foundation kommer til å se på resultatene av dette. Vi kommer til å se på resultater fra Wikipedia på engelsk og Wikipedia på spansk. [7]

Growth-teamet arrangerer også et Mentoring new editors on Wikipedia-panel ved Wikimania 2023 i Singapore. Verkstedsdeltagere hjelper til med å idémyldre forbedringer til Growths fadderskapsfunksjoner.

Positiv forsterkning[rediger kilde]

Vi kommer til å dele mer fullstendige eksperimentanalyser for alle de tre delene av Positiv forsterkning-prosjektet snart. For tiden blir Impact-modulen, Nivåoppnåelse og Tilpasset ros fortsatt A/B-testet på Growth-teamets pilotwikier.

I mellomtiden er de første ledende indikatorene for Tilpasset ros-prosjektet utgitt. Selv om dette fortsatt er en ganske liten andel, virker det som om resultatene er kurante. De viser at faddere mottar varsler og trykker seg gjennom for å se fadderbarn som fortjener ros.

Growth bidrar til IP-redigeringsmigrering[rediger kilde]

Growth-teamet fokuserer for øyeblikket på IP-redigering: personvernsforbedringer og misbruksbekjempelse. Det er et prosjekt som er relevant til flere Wikimedia Foundation-team. Growth-teamet fokuserer på midlertidige kontoer gjennom to hovedpunkter:

  • brukererfaringen til en ikke-innlogget bruker, som bytter til en midlertidig konto,
  • endre Growth-eide utvidelser og funksjoner, slik at de fungerer som forventet med midlertidige kontoer. [8]

Fellesskapskonfigurasjon 2.0[rediger kilde]

Vi er fortsatt i en tidlig planleggingsfase for Fellesskapskonfigurasjon 2.0-prosjektet:

  • Vi samler interne behov for Wikimedia Foundation-team og fellesskapstilbakemeldinger. [9]
  • Vi har begynt å undersøke utformingsforbedringer. [10]
  • Vi ser også gjennom lignende verktøy som er en del av andre produkter. [11]

Growth-teamets nyhetsbrev klargjort av Growth-teamet og lagt inn av botGi tilbakemeldingerAbonner eller avslutt abonnement.

MediaWiki message delivery 1. aug. 2023 kl. 14:42 (CEST)

Tekniske nyheter: 2023-32[rediger kilde]

MediaWiki message delivery 7. aug. 2023 kl. 23:20 (CEST)

Tekniske nyheter: 2023-33[rediger kilde]

MediaWiki message delivery 15. aug. 2023 kl. 07:59 (CEST)

Tekniske nyheter: 2023-34[rediger kilde]

21. aug. 2023 kl. 17:24 (CEST)

Tekniske nyheter: 2023-35[rediger kilde]

MediaWiki message delivery 28. aug. 2023 kl. 15:59 (CEST)