Wikipedia:Kontosammenslåing av flere brukernavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Legg merke tll at alle nye konti automatisk er globale. Ønsker du å finne ut om ditt brukernavn er globalt, søk etter det i Spesial:Globale brukere.

Det er foreløbig ikke mulig å slå sammen forskjellige brukernavn. Hvis man har opprettet konti på forskjellige wikier med forskjellige brukernavn, vil denne siden gi en forklaring på hvordan dette kan løses opp i.

En klar fordel med globale kontoer er at brukernavnet er reservert på alle Wikimedia-wikier. Man har «én» konto overalt, man er alltid pålogget uansett hvilken wiki man besøker, og man slipper også å opprette flere kontoer. E-post-bekreftelse gjøres kun én gang, på hvilken som helst wiki, og gjelder for alle dine sammenslåtte kontoer.

Instruksjoner[rediger kilde]

Den beste løsningen er å få kontonavnene endret til navnet på hovedkontoen. Det er ikke nødvendig å gjøre dette på alle wikiene man har en konto på, bare på dem man har bidrag man ønsker å ta med videre (altså, hvis du opprettet en konto på en liten wiki kun for å skrive et innlegg på en diskusjonsside/legge inn en interwiki, er det så små/få endringer at det ikke er nødvendig å ta seg bryet med å endre disse).

Når alle brukernavnene er endret til hovednavnet, kan du gå til Spesial:Kontosammenslåing. Alle konti med samme brukernavn vil listes opp der. Hvis noen av de opplistede konti har et annet passord vil de vises i en egen liste. Du må da skrive dette inn for å føye kontoen til den andre listen.

Hvis det finnes en konto med «ditt» navn, på en wiki du ikke har registrert deg, og ikke vet hva passordet er, kan det hende at noen andre benytter seg av dette brukernavnet på den wikien. Da må du gjøre ett av to:

  1. Kontakte brukeren og forsøke å komme til en løsning om hvem som skal få brukernavnet
  2. Slå sammen alle konti bortsett fra aktuell konto. Da vil den ikke være en del av din globale konto.

Alternativ 1 er foretrukket. Da vil det ikke være forvirrelse iforhold til hvem som er hvem på hvilke wikier.