Wikipedia-diskusjon:Unngå unnvikende uttrykk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ett av de unnvikende ordene som er i utstrakt bruk og tilsynelatende akseptert på wikipedia på norsk er ledende. Betegnelsen er intetsigende, udokumenterbar og POV-preget og jeg misliker den sterkt i de aller fleste sammenhenger. Fra tid til annen har jeg gjennomført egne søk og utryddingskampanjer, men dette ordet har rottekvaliteter, det overlever det meste og formerer seg raskt. Hva innebærer ledende? I forhold til hva? Hvordan er det dokumentert? Hvem sier det? Finnes det en etablert målestokk? Eller er det bare for å være omtrentlig og unngå krav til å være spesifikke og konkrete vi bruker det? Jeg ser gjerne at også andre tar tak i bruken av ordet og endrer eller dokumenterer. Det vil høyne wikipedias kvalitet. mvh 91 18. okt 2009 kl. 00:01 (CEST)

Enig. Det finnes også tre F-ord som til stadighet hoper seg opp; «fremragende», «fremadstående» og «fremste». --Eisfbnore 25. aug 2010 kl. 00:53 (CEST)
Andre unnvikende uttrykk som kan nevnes er «til stadighet» og «hoper seg opp». Fremragende er alene ikke et unnvikende uttrykk. Ikke fremste heller. Fremadstående var et gøyalt ord, slike som typisk oppstår i barnemunn når de forsøker å virke voksne og ikke helt vet hvilket ord de prøver seg på. Fremad går fremover, og stående går liksom ingen steder... gøy, litt sånn "Den som har begge beina på jorda står stille". 33 google-treff (, pinlig nok er ett av treffene til en artikkel her, og så noen på dansk, der fremad har en litt annen betydning). Så det er neppe et ord som hoper seg opp til stadighet. Fremstående, kanskje? Men det er jo heller ikke unnvikende. Fremadstormende?
For øvrig mener jeg at Unnvikende uttrykk bør brennes! Finnes det virkelig ikke bedre norske uttrykk for weasel words? Paaln 25. aug 2010 kl. 02:45 (CEST)