Wikipedia-diskusjon:Pressemeldinger/Tysk Wikipedia har en halv million artikler

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Plagiat[rediger kilde]

Ang. artikkel i Süddeutsche, det er vel ikke mulig å plagiere Wikipedia? Er ikke det riktige at et uavhengig leksikon med lange tradisjoner for egne artikler nasker en fra Wikipedia?84.202.95.152 25. nov 2006 kl. 13:34 (CET)

Riksmål[rediger kilde]

Det er ikke direkte relatert til denne pressemeldinga, men jeg føler det blir feil å kalle denne Wikipediaen for «Wikipedia på bokmål/riksmål». Dette er et meget kronglete navn, og brukes ikke av noen andre enn de som bruker riksmål her på Wikipedia. Jeg synes det er helt greit at folk bruker riksmål, men at det skal nevnes i navnet på Wikipediaen synes jeg grenser til riksmålspropaganda. Jon Harald Søby 20. nov 2006 kl. 22:42 (CET)

Da grenser det i tilfelle også til bokmålspropaganda å nevne bokmål. Denne Wikipediaen heter «norsk Wikipedia på bokmål og riksmål». Hadde vært best med bare «norsk Wikipedia», men da blir de nynorskspråklige sure. Når det først står bokmål kan vi ikke utelate den andre målformen som er fullt likestillt. Hvordan hadde du følt det om det var de riksmålsspråklige som ville fjerne henvisninger til bokmål? Erfaringsmessig så er det slik at om folk ikke er klar over at riksmål er en av våre målformer så er det enkelte som begynner å rette til bokmålsformer, og for at vi skal opprettholde et klima av språklig toleranse kan vi ikke usynliggjøre den ene målformen. Kph 20. nov 2006 kl. 22:47 (CET)

KPH, dette har vorte diskutert før mange gonger, er det ikkje på tide å gje seg snart?1 + 1 = 2, det veit du vel. Fattar ikkje at det er mogleg å vere så arrogant.--80.202.235.87 21. nov 2006 kl. 12:14 (CET)
Selv om det er noe tungt med det som står nå, tror jeg det er det beste. Stiller meg bak Kphs anmerkninger. Man kunne kanskje lagt inn lenke til nynorsk også, og da skrevet Norsk, nynorsk (1x 000)? Forøvrig hva er det Kph skal «gje seg snart» på? nsaa 21. nov 2006 kl. 15:14 (CET)
Støtter nsaa og Kph. ϑ Marcus 21. nov 2006 kl. 15:17 (CET)
Grunnen til at jeg synes det er overflødig å nevne riksmål som likestilt form er at 99 % av riksmålet også er godkjent bokmål (selv «jenten»), mens det er langt i fra det samme motsatt vei. Og det er, som nevnt, også av praktiske årsaker, siden «Wikipedia på bokmål/riksmål» er et vanskelig og knotete navn, og i praksis ikke i bruk av andre enn riksmålsfolket her (jeg kan ikke huske å ha sett andre enn Kph bruke det). Jon Harald Søby 21. nov 2006 kl. 17:42 (CET)
Det er fortsatt mange ord som ikke er godtatt i offisielt bokmål. F.eks. syvogtyve, (men syv), tredve idag (som brukt i denne pressemeldingen) i et ord o.a. nsaa 22. nov 2006 kl. 21:39 (CET)

1,5 millioner artikler på engelsk Wikipedia[rediger kilde]

I løpet av denne dagen eller i morgen (jeg er ikke særlig god på sannsynlighetsregning) vil engelsk Wikipedia passere 1,5 millioner artikler. Bør vi sende ut en modifisert versjon av denne pressemeldingen, hive oss rundt og lage en ny, eller er det like greit og vente til de passerer 2 millioner artikler? (Det tar sikkert ikke så lang tid det heller). Floyd 24. nov 2006 kl. 14:21 (CET)

Det kan sikkert nevnes også her, noen egen pressemelding ville jeg ventet til 2 millioner med. Første gang en utgave passerer en halv million er en større begivenhet enn hver gang den senere (her for tredje gang) runder en halv million. At engelsk Wikipedia er fantastisk omfattende vet alle. Litt av poenget med denne pressemeldingen var å få frem at Wikipedia består av mye mer enn bare engelsk Wikipedia og at også andre utgaver er vokst seg store. Kph 24. nov 2006 kl. 15:00 (CET)

Det virker fornuftig det du skriver. Floyd 24. nov 2006 kl. 19:03 (CET)

Pressen[rediger kilde]

Ok, pressemeldingen er gitt ut. Har det nå stått i noen aviser da? Jeg har ikke sett det, men leser ikke så mye aviser heller untatt forsiden ;) ϑ Marcus 30. nov 2006 kl. 17:16 (CET)