Wikipedia-diskusjon:Pressemeldinger/300 000 artikler

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Legge inn 300k-kula i stedet for den vanlige? Stigmj 3. mai 2011 kl. 10:06 (CEST)[svar]

Noen få forslag...[rediger kilde]

... men først en kudos for initiativet!

Jeg foreslår at ingressen blir endret til:

Oppslagsverket Wikipedia på bokmål og riksmål passerte i dag 300 000 artikler. Dermed blir denne utgaven det største norskspråklige leksikonet gjennom tidene. Antallet vokser stadig, og artikkel nummer 300 000, [[<tbd>]], er skrevet av [[Bruker:]].

Ellers ville jeg formulert mer av de neste avsnittene som sitat, f.eks av styrelederen, for å gjøre saken mer levende for leserne, f.eks.:

«Dette er en milepæl for oss,» sier Jarle Vines, leder av foreningen Wikimedia Norge. «Wikipedia er jo en encyklopedi, slik at at innholdet er noe mer omfattende enn i et tradisjonelt leksikon. Det betyr blant annet at vi dekker områder som man ellers ikke vil finne i tradisjonelle leksika, slik som populærkultur. I tillegg er det slik at artiklene bli skrevet av frivillige idealister og utgitt under en fri lisens. Det betyr at alle kan bruke dem så lenge de respekterer vilkårene i lisensen og deler videre på samme vilkår. Kravet om å dele videre på samme vilkår gjør at ingen kan kreve eierskap på innholdet – det blir en del av en fri, digital kunnskapsallmenning. Wikipedias mål er da også at all menneskelig kunnskap skal være gratis og fritt tilgjengelig for alle, på alle språk. All innsats er frivillig og ingen lønnes for arbeidet.»

Sjansen for å få dette på trykk/nett øker med ca. 10.000 prosent om man også har et godt illustrasjonsbilde, helst av Jarle Vines, og da mener jeg ikke et portrett, men f.eks. Vines ved en bokstabel som illustrerer omfanget av no.wp.

Jimmy Wales om 300.000 artikler på norsk[rediger kilde]

Jeg ba Wales om en uttalelse til pressemeldingen, og her er den:

«300 000 artikler ville være imponerende for enhver encyklopedi,» sier Jimmy Wales, grunnleggeren av den internasjonale Wikimedia-stiftelsen. «Når man tar i betraktning at Norge har færre enn fem millioner innbyggere og utgaver på tre forskjellige språk, gjør det enda mer inntrykk.»

("300,000 articles would be impressive for any encyclopedia," says Jimmy Wales, founder of the Wikimedia Foundation, "even more so when you consider that the country has less than five million inhabitants and that there are actually three editions in the various Norwegian languages.")

Asav 3. mai 2011 kl. 17:32 (CEST)[svar]

Bra! La til et ord som manglet i norsk oversettelse (uthevet). Mvh JanFredrikB 8. mai 2011 kl. 01:03 (CEST)[svar]

For seint[rediger kilde]

Sist mandag ringte Jarle Vines meg og spurte om jeg ville være med å lage pressemelding sammen med ham og Bjørtvedt. Jeg er av oppfatningen at jo flere kokker, dess mere søl, og dessuten var jeg ualminnelig travelt opptatt, så jeg sa at jeg syntes de bare skulle fullføre det de hadde begynt på.

Stig la ut pressemeldingen fra 250K og mente den kunne være et grunnlag, men ingen andre gjorde noe med den før wmno sin pressemelding var sendt ut. Initiativene som er kommet etterpå er positive og kunne sikkert vært implementert i en slik pressemelding, men jeg synes det er for seint å sende ut noe nå, ikke minst tatt i betraktning at det allerede er ute en slik pressemelding. Så selv om mitt navn står nederst, kommer jeg ikke til å gjøre noe for å distribuere den. Harald Haugland 8. mai 2011 kl. 14:45 (CEST)[svar]

Rdigeringskrig[rediger kilde]

Ser at flere er involvert i en redigeringskrig om denne pressemeldingen, og at jarvin som er leder for Wikimedia Norge avgjør redigeringskrigen til sin fordel ved å låse artikkelen. Jeg mener Jarvin burde latt noen andre rydde opp i en slik situasjon, men det er en annen diskusjon.

Såvidt jeg har forstått er situasjonen at denne pressemeldingen ikke er sendt ut, mens Wikimedia Norge har sendt ut en pressemelding på egenhånd. Hvis Wikimedia Norge ønsker å sende ut pressemeldinger så må de gjerne gjøre det, men de kan ikke overstyre hva nettsamfunnet jobber med inne på Wikipedia. Det er et velkjent problem for lokalavdelinger at de ønsker å gjøre noe samtidig som brukere i nettsamfunnet har tilsvarende aktiviteter på gang. Det gjør at lokalavdelingen må være svært lydhør for hvor de kan involvere seg og hvor de bør avstå fra å gjøre noe.

I dette tilfellet har Wikimedia Norge sendt ut en pressemelding og det er lite sannsynlig at en ny pressemelding vil utløse noen ytterligere interesse fra aviser og andre media. Personlig mener jeg Wikimedia Norge klarte å få mer interesse rundt sin pressemelding enn forventet, jeg regnet ikke med oppslag utover Digi. — Jeblad 8. mai 2011 kl. 19:06 (CEST)[svar]