Wikipedia-diskusjon:Målform/Interwikinavn/Norsk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Æ, Ø, Å[rediger kilde]

Wolfram og Sunny256 har ført opp "Inneholder heller ikke skandinaviske særtegn (æøå)" som et argument for navnet Norsk (framfor f.eks. Norsk (bokmål)).
Kan noen forklare hvordan dette i noen som helst sammenheng kan telle til navnets fordel?
Liker dere ikke de særnorske bokstavene? Synes dere de er stygge? (Sunny256 snakker om "den fordømte å-en".) Eller er det av hensyn til wikipedia-brukere som ennå ikke har en nettleser som kan vise unikode? I så fall må vi se å få gjort noe også med interwikinavnene for fransk, gresk, portugisisk, russisk, rumensk, slovensk, arabisk, færøysk, kurdisk, tyrkisk, ukrainsk, plattysk, islandsk og hebraisk, for å nevne noen!  :-)
--Verdlanco\(diskusjon) 1. mai 2005 kl.07:43 (UTC)

Det er bare årevis med æøåÆØÅ-tull som har svidd seg inn i et sårbart sinn. Og starter navnet med en av disse er man dømt til et liv som Oyvind. Det er nok ikke bokstavene i seg selv det har vært noe i veien med, heller dårlig programvare og ørten forskjellige tegnsett. Dreiv og unngikk æøå i alt mulig – og man bør fortsette med det i mange sammenhenger – men takket være Unicode og UTF-8 ser det ut til å bli en løsning på problemene til en viss grad. Heh, jeg har til og med begynt å bruke tegn over U+007F i filnavn! Ja, det svinger i 2005.
Men i dette tilfellet har det nok ikke noe å si, MediaWiki klarer jobben med Unicode helt greit. Selv om jeg har sett forekomster av bokmal og lignende ting på WP også. – Sunny256| 1. mai 2005 kl.08:38 (UTC)