Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/Maler

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flyttet fra Brukerdiskusjon:Wintermute 11. feb 2005 kl.11:03 (UTC)
Ser at du arbeider med maler. Du har en mal "Referanser", men jeg vil gjerne bruke betegnelsen Litteratur også. Dette fordi jeg syns det blir mer presist når en henviser til et bestemt bokverk. Som student er jeg vant til å bruke fotnoter i tekstene mine. Det kan være at forskjellige kilder har ulike opplysninger f.eks. om årstall er det mulig å finne en løsning slik at det er mulig å referere direkte til kildene i slike tilfeller?-Nina- 10. feb 2005 kl.12:02 (UTC)

  • Foreløpig eksisterer det, meg bekjent, ikke noen maler for referanser, på den norske Wikipedian. Det er en av tingene jeg har tenkt til å få gjort noe med. Jeg hadde tenkt å ta utganskpunkt i Umberto Eco (2002): Kunsten å skrive en akademisk oppgave, oversatt og med forord av Thomas Hylland Eriksen. Basert på de forslagene, som ligger der, til god kildehenvisning vil jeg lage maler for referanser til bøker, artikler, journaler, osv. Disse til bruk i bibliografiske henvisninger. Dersom det er hensiktsmessig vil jeg også prøve å inkludere kryssreferering i malene, slik at man enkelt kan henvise i teksten til et verk som ligger i bibliografien tilslutt i artikkelen. Jobben vil nok ta en stund, og det er nok mange som ønsker å komme med innspill, siden det er mange forskjellige måter å gjøre det på. Og meg bekjent finnes det ikke noe som er etablert standard i Norge.
Dersom du er interessert i å bidra kan jeg ta kontakt når jeg har tenkt å begynne arbeidet med referanser, bibliografier og kildehenvisning. –Wintermute 10. feb 2005 kl.12:23 (UTC)
Du kan se litt i denne: http://www.hf.uio.no/iakk/studier/kunsthistorie/handbok.html dette er det som brukes ved mitt institutt. -Nina- 10. feb 2005 kl.12:35 (UTC)
Jeg tror vi bør gå litt utover IAKKs anbefaling til litteraturliste, ettersom ISBN er veldig praktisk å ha med siden vi har en automatisk søkefunksjon for slike numre. Cnyborg 10. feb 2005 kl.12:47 (UTC)
Jeg har nå som kilder IAKKs anbefalninger, Eco og T.H. Eriksen, div. BibTeX-dokumentasjon. (BibTeX er et markupspråk, basert på LaTeX, for generering av bibliografier og referanser.) Jeg tenker man kan se gjennom dette og komme opp med en del alternativer som inkluderer ISBN, ISSN og eventuelle andre ting vi skulle ønske. Det eneste man må bli helt enige om før man lager den første versjonen er syntaksen for å skrive inn referansene i Wikipedia. Utseende, rekkefølge på informasjonen, osv. kan jo alltid endres i malen senere. –10. feb 2005 kl.13:04 (UTC)

Tenker på å slenge meg på malprosjektet ditt, uten av det vil være det eneste jeg jobber med (vil fortsette å plundre med artikler relatert til De britiske øyer og diverse annet). Har laget noen infobokser og maler, og kan godt tenke meg en bedre struktur på dem, blant annet fordi det da er lettere for nye brukere å finne frem. Cnyborg 10. feb 2005 kl.12:10 (UTC)

  • Kjempe bra. Da fører jeg deg opp som prosjektdeltaker. Har du noen formening om hvordan du ønsker at vi skal strukturere arbeidet? Eller skal vi bare kjøre på etter vanlig prosedyre uten arbeidsfordeling? –Wintermute 10. feb 2005 kl.12:23 (UTC)
Jeg synes det virker greit med en løs struktur, i hvert fall så lenge det ikke er så mange som er involvert. Det greieste er å bruke diskusjonssidene. Jeg holder igjen litt i begynnelsen, ettersom dette virker veldig gjennomtenkt fra din side, og så følger jeg på i dine fotspor. Cnyborg 10. feb 2005 kl.12:26 (UTC)

Stubbmaler[rediger kilde]

Flyttet fra Brukerdiskusjon:Wintermute 11. feb 2005 kl.11:03 (UTC)
Har nå laget Wikipedia:Liste over underprosjekter/Maler/Wikipedia:Maler/Stubber, etter samme mønster som de du lagde tidligere i dag. Føl deg helt fri til å gjøre om ting på siden. La også inn et par nye temastubbmaler, film og medisin. Det er litt problemer med den nederste; noe i malen hindrer tabellmalen i å fungere skikkelig. Mulig at den må legges inn manuelt i tabellen. Cnyborg 10. feb 2005 kl.20:21 (UTC)

  • Alt så bra ut. Problemet med den siste har jeg også kommet over. Som løsning har jeg laget Mal:Malindex2. Lik som den andre men med et ekstra linjeskift. Funker bra på de problematiske, men på andre gir den et ekstra avsnittskift etter malen. Skal prøve å finne årsaken og/eller en løsning som funker for alle maler. –Wintermute 11. feb 2005 kl.07:09 (UTC)

Litauiske fylkes- og kommunemaler[rediger kilde]

Hvorfor fjernet Wintermute de øvrige fylkesnavnene fra de enkelte litauiske fylkesmalene? Er ikke dette å forringe kvaliteten? Jeg synes det er fint at malene har fått farge, men nå er det vanskelig å hoppe fra en kommune til en annen som ligger i et annet fylke. jakro64 5. mar 2005 kl.15:00 (UTC)

Det ble i utgangspunktet gjort fordi de nye versjonene er mer i tråd med hva som er gjort for andre land. Jeg har nå sett at Litauiske fylker ikke inneholder Mal:Litauiske_provinser. Får man lagt inn den kan man følge lenka: kommune1a ‣ fylke1 ‣ fylke2 ‣ kommune2a. Litt lengre enn før, men sidene blir mindre, og malene mer oversiktlige. Dette er selvfølgelig bare min mening.
Jeg har også tenkt på (dette gjelder også andre land) at man kan opprette siden Litauiske fylker eller Fylker i Litauen, som, i tilleg til generell informasjon om tema, inneholder alle fylkesmalene. Dersom man samtidig endrer tittelen i fylkesmalene til, slik det er gjort for Storbritannia, Fylker i LitauenAlytus fylke får man lenka: kommune1a ‣ Fylker i Litauen ‣ kommune2a.
Wintermute 5. mar 2005 kl.16:15 (UTC)
Siden Litauens fylker eksisterer, men jeg synes dette blir dobbelt så vanskelig i forhold til hvordan det var. Litauen har relativt få fylker og kommuner, og når alle fylker får plass i en mal sammen med kommunene er det etter min mening unødvendig å gå til ekstra nivå for å komme dit man skal. Når det gjelder de belgiske og norske kommunene derimot, synes de å være av et slikt omfang at dette vanskeliggjøres og der vil det være bedre å bruke en slik tonivåløsning du skisserer. jakro64 5. mar 2005 kl.17:37 (UTC)

Kategorier[rediger kilde]

Har nå kategorisert en god del maler. Prøver å legge alle maler i temarelaterte kategorier (land/sport osv.) i tillegg til eks Kategori:navigasjonsmaler. De siste malene vil bli veldig store senere (gjorde ikke dette i starten]. Om dette kan være standard kategorisering for malene? Har også lagt en rekke maler som jeg ikke fant gode kategorier på i Kategori:Usorterte maler og maler som ikke ser ut til å være i bruk, eller som bør byttes ut med andre maler i Kategori:Foreldede maler. Vet at det blir mange som landkategorier, men lager heller små kategorier nå og slår de sammen når alle er kategorisert. Mvh Røed 17. apr 2006 kl.22:21 (UTC)

Kanskje litt sent å nevne det nå, men alle malene må ha både <noinclude> og </noinclude>, og den siste må altså ha /. Jeg fikset litt på et par maler, bl.a. {{tobokstavsforkortelse}}, som gjorde at en mengde artikler havnet i Kategori:Usorterte maler... --Eddi (Snakk) 24. apr 2006 kl.23:47 (UTC)

Har nå gjennomgått malene fra A-Å, har lagt en rekke maler i Kategori:Foreldede maler, men i starten laget jeg bare en liste i notepad, så disse bør også sees på.

Utgående maler "klar" for sletting Mal:Møre og Romsdal

Maler som ikke er i bruk
Mal:Artikkelutvalg
Mal:Oppgaver artikkel
Mal:Artikkelrom
Mal:Australske byer (har allerede Mal:Infoboks by Australia)
Mal:Baref (Jhs)
Mal:Bot (Jhs)
Mal:Brann-test5 (Beavis)
Mal:Brann2 (Ferale) (er linket til ett arkiv på tinget)
Mal:Brann3 (Ferale) (er linket til ett arkiv på tinget)
Mal:Browsebar (agtfjott)
Mal:Church apsis (agtfjott)
Mal:Church begin (agtfjott)
Mal:Church end (agtfjott)
Mal:Church history (agtfjott)
Mal:Church item (agtfjott)
Mal:Church info (agtfjott)
Mal:Church point (agtfjott)
Mal:Church subhead (agtfjott)
Mal:Church subpoint (agtfjott)
Mal:Church subitem (agtfjott)
Mal:Churchstyle (agtfjott)
Mal:Conference National (Torstein)
Mal:Conference National lagliste (Torstein)
Mal:Conference North (Torstein)
Mal:Conservative Party (UK)/meta/color (en IP adresse)
Mal:Conservative Party (UK)/meta/shortname (en IP adresse)
Mal:Datobn (Jhs)
Mal:Det norske Arbeiderparti/meta/shortname (IP adresse)
Mal:Domene (Silje)
Mal:Evei, Europavei er i bruk (agtfjott)
Mal:Familie (Silje)
Mal:Filinformasjon (Roarjo)
Mal:Flyplassboks (erstattet av Mal:Infoboks flyplass)
Mal:Flyplassboks slutt
Mal:Flyplassinfoboks
Mal:Flyplassnavn
Mal:Flyplassrullebane
Mal:Flyplassrullebanenr
Mal:Fotballagspillere-bunn (bruk mal:fotballspiller
Mal:Galleribilde
Mal:Gallerislutt
Mal:Hvordan foreslå

Maler som er i bruk en plass Mal:Anarkist
Mal:Bibsys (Wolfram)
Mal:Bruker CVU1-no (agtfjott)
Mal:Bruker CVU2-no (agtfjott)
Mal:clear (Jannetta)
Mal:Comref (agtfjott)

Maler som er i bruk 2 plasser Mal:Dagens danske artikkel (brukerside og testside)

redirects som ikke er i bruk Mal:Anetavle
Mal:Arondissementer i Paris
Mal:Beskytta
Mal:Byer i Romania infoboks

Dette er bare de jeg så, sier ikke at de nødvendigvis må slettes, men kunne ikke se at de var i bruk (evt. lite i bruk). Disse malene er nøyaktig like Mal:Norske regjeringer medlemsliste bunn
Mal:Verdensmester-bunn
Mal:Flyplassboks slutt
Mal:Infoboks/slutt
Mal:Taksoboks-slutt
Mal:Slutt boks

Foreldede maler[rediger kilde]

Når dere rydder i Kategori:Foreldede maler bør dere også sjekke Ubrukte maler, der det sikkert ligger en del som kan slettes. -- Duffman, 10. mai 2006 kl.10:16 (UTC)