Wikipedia-diskusjon:Konkurranser/Ukens konkurranse 2012-42

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dumt spørsmål kanskje, men hva betyr egentlig en henvisning til en eksisterende (navngitt) kilde? Er det det man fører opp under kapittel kilder, der man viser til et nettsted der man har funnet mye av informasjonen (uten å ha refmerker)? Forresten lurer jeg også litt på. Ser at noen av artikklene ligger under feil navn. Om jeg skulle gjøre noe med disse, og flytte dem, greier booten da å registrere det som bidrag? TorbjørnS (ʦ) 15. okt 2012 kl. 15:44 (CEST)

Nei, ikke dumt spørsmål.. jeg strevde med hva jeg skulle kalle dette og tar gjerne imot bedre forslag. Det jeg mener er at man setter inn <ref name=etellerannet />, altså at man benytter en eksisterende referanse på nytt. Boten prøver å håndtere flyttede sider, men det har ihvertfall tidligere hendt at den ikke har klart det. Har gjort noen endringer, men dette er en type konkurranse som ikke har vært så grundig testet, så sjekk at du får poengene du skal, og gi beskjed her hvis ikke. – Danmichaelo (δ) 15. okt 2012 kl. 17:23 (CEST)
OK. Nå når du sier det, ble jo det logisk at det var på grunn av slike referanser. Jeg prøver å unngå dem, fordi jeg ikke vet hvordan jeg gjør det, så poengene mine er ikke påvirket av det :) TorbjørnS (ʦ) 15. okt 2012 kl. 19:38 (CEST)
Det er vel litt dårlig dokumentert, men i grunnen ikke så mye vanskeligere enn å bruke referanser generelt:
Himmelen er blå.<ref name="OmHimmelen">A. H. Fuglenebb (2005). ''Om himmelen''</ref> 
Den kan imidlertid også ha andre farger, slik som grå og rød.<ref name="OmHimmelen" />
Om natten kan himmelen være sort.<ref name="OmHimmelen" />

{{Referanser}}
gir

Himmelen er blå.[1] Den kan imidlertid også ha andre farger, slik som grå og rød.[1] Om natten kan himmelen være sort.[1]

  1. ^ a b c A. H. Fuglenebb (2005). Om himmelen
Hovedpoenget er vel at man kan angi hva som helst som name (selv om det nok er lurt å holde seg til vanlige tegn), så lenge man bruker det samme navnet når man definerer og henviser til referansen. – Danmichaelo (δ) 15. okt 2012 kl. 23:09 (CEST)

Kan også ukategoriserte tas med i konkurransen? Det er nå 223 i Kategori:Ukategorisert. 85.165.117.242 15. okt 2012 kl. 15:48 (CEST)

Forsåvidt, men da må kanskje også språkvask og andre med? Vi har jo ganske mange vedlikeholdskategorier, så jeg tenkte det var greit å fokusere på én om gangen. – Danmichaelo (δ) 15. okt 2012 kl. 17:23 (CEST)

Presisering[rediger kilde]

Oppdaget at det ble gitt poeng for tillegging av kilder i alle artikler, ikke bare de merket for opprydning. Det var egentlig ikke meningen, så jeg har endret det slik at det nå bare gis poeng for tillegging av kilder i artikler som var eller er merket for opprydning (hvis man fortsetter å legge til kilder etter man har fjernet opprydningsmerket, skal det fremdeles gi poeng). Noen brukere blir derfor trukket et par poeng ved neste oppdatering, og jeg beklager hvis dette skaper forvirring. – Danmichaelo (δ) 15. okt 2012 kl. 17:50 (CEST)

En digresjon[rediger kilde]

Har ikke greid (det lille jeg har vært innom nnwikipedia) å se at konkurransene blir annonsert der. Hvis jeg tar feil, utgår mitt spørsmål. Hadde det ikke vært en idé å annonsere konkurransene der også, siden nynorskartikler er en del av konkurransene. Vet ikke hvordan det er med nynorskfolkene, men hvis de fleste der følger like lite med på bokmålswiki som jeg fulgte med på nynorskwiki, så er vel sjangsene for at dem får med seg konkurransene veldig liten, og det ender opp med at «ingen» tar tak i nynorskartiklene. TorbjørnS (ʦ) 16. okt 2012 kl. 06:16 (CEST)

Mm, det er riktig at de ikke annonseres der, og det er noe vi egentlig bør forbedre. Jeg la inn et innlegg i Samfunnshuset nå, men det kunne vært greit med en enkel, helst automatisk løsning fra uke til uke. Boten kan jo poste melding et sted, men har ikke helt funnet ut hvor. En slags oppslagstavle, eller evt. på brukersider til interesserte.. Gode forslag mottas med takk :) – Danmichaelo (δ) 16. okt 2012 kl. 11:55 (CEST)

Ikke poeng for å ta bort oppdateringsmerke?[rediger kilde]

Har oppdatert noen av artiklene Liste over etternavn som begynner på ..., og tatt bort oppdatering/ryddemerke på disse. Burde jeg ikke få poeng for dette? TorbjørnS (ʦ) 18. okt 2012 kl. 20:32 (CEST)

Tror bare det er fjerning av malen opprydning man får poeng får her. Det kan misforstås fordi oppdatering ligger som en underkategori under opprydding. Jeg brant meg på dette selv innledningsvis. Men oppdatering er egen ukekonkurranse som kommer senere. Mvh. Iselilja (diskusjon) 18. okt 2012 kl. 21:44 (CEST)
Jupp, det er riktig. Tror det er for sent å endre reglene i konkurransen nå – det kan fort slå urettferdig ut – men kan godt forstå at det er fort gjort å misforstå dette. Selve kriteriet for hva som teller i en konkurranse er det som er uthevet i lysegult. Kanskje det hadde vært tydeligere om dette var i infoboksen? Eller kanskje en sterkere gulfarge? – Danmichaelo (δ) 18. okt 2012 kl. 22:49 (CEST)
Har forstått at konkurransen er opprydning, men disse artiklene ligger i kategorien opprydning, men merket med oppdatering. Det er uansett ikke noen stor sak. Skal jeg ikke ha poeng for det, så skal jeg ikke det. Bra jeg ikke fortsatte med dem i såfall :) TorbjørnS (ʦ) 18. okt 2012 kl. 22:52 (CEST)
Ah, men det er ikke alle konkurranser som baserer seg på kategorier (selv om de aller fleste gjør det). Denne baserer seg bare på maler, og sjekker derfor ikke engang hvilke kategorier artiklene ligger i – litt variasjon må vi jo ha så det ikke blir kjedelig ;) Nå fikk jeg forresten en idé om en konkurranse der det ikke var oppgitt hva som telte i konkurransen, slik at man måtte prøve og feile for å finne det ut… antakelig ikke verdens beste idé – Danmichaelo (δ) 18. okt 2012 kl. 23:12 (CEST)
Skal ikke kverne mer på dette, men jeg var da ganske sikker på at det som skulle ha opprydding havnet i oppryddingkategorien, og alt annet havnet i andre kategorier. At noe trenge oppdatering trodde jeg faktisk bare var en begrunnelse som var gitt for oppryddingsmerket. Men, det var som sagt ikke noen big deal. Jeg skulle bare ha velfortjente (i følge meg selv) «lette» poeng for en gangs skyld, i motsetning til det andre som jeg nesten legger sjela i med å finne referanser og kilder etc. Men det er moro å rydde, og veldig lærerikt å ta for seg artikler man kanskje ellers aldri ville rørt. TorbjørnS (ʦ) 18. okt 2012 kl. 23:48 (CEST)

Takk for innsatsen![rediger kilde]

Takk for innsatsen til alle som deltok! Oppdaterte plottene for vedlikeholdskategoriene i går, og det er et markant lite innhugg som har blitt gjort. – Danmichaelo (δ) 22. okt 2012 kl. 14:34 (CEST)

Premiering?[rediger kilde]

Mulig det kan virke som et frekt spørsmål, men nå har jeg smått begynt å lure på hvor lang tid det vanligvis tar før man får premien fra konkurransene. Jeg fikk en mail ved månedsskiftet om å sende adresse, og har siden ikke hørt/sett noe. Jeg har derfor lurt på om det kan skyldes enten at det tar litt tid før premiene sendes ut (jeg har forsåvidt ingen hast), eller om det skyldes at gavekortet eventuelt har havnet i feil postkasse (som mine regninger av og til gjør, men da får jeg dem tilbake, åpnet, i min egen postkasse - sikkert ikke like fristende hvis det gjelder et gavekort). TorbjørnS (ʦ) 30. nov 2012 kl. 15:41 (CET)

Da jeg fikk gavekort en måned gikk det ihvertfall veldig raskt, så hvis du ikke har fått det enda synes jeg det virker fornuftig å sjekke det opp. Det er Jarvin som sender disse ut, så du kan sende en epost til ham og høre. Hvis du ikke hører noe (har opplevd å ikke få svar fra ham) kan du sjekke med Ooo86 :) – Danmichaelo (δ) 1. des 2012 kl. 01:32 (CET)
Ok... takk for svar. Kan prøve på det i løpet av uka som kommer. TorbjørnS (ʦ) 1. des 2012 kl. 07:00 (CET)
Jeg har svart Torbjørn per epost. Jeg skal nå overta utsendingen en tid og vil sende ut de som fortsatt venter i morgen. Mvh Ooo86 (diskusjon) 10. des 2012 kl. 19:45 (CET)