Wikipedia-diskusjon:Konkurranser/Månedens konkurranse 2021-05

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Avgrensing[rediger kilde]

Vil artikler om «steder» bli regnet med eller bare artikler spesifikt om stedsnavn? Mange artikler om steder har med en seksjon om navnet og dets opphav. --Vennlig hilsen Erik d.y. 11. apr. 2021 kl. 18:02 (CEST)

Jeg lurte på det samme. Vi har jo ingen kategori for stedsnavn. Uviss på hva som menes. Kjersti L. (diskusjon) 1. mai 2021 kl. 11:29 (CEST)
Jeg ser at Erik d.y. allerede har med mer enn 90 artikler, uten at jeg er i stand til å forstå hva de har med stedsnavn å gjøre. Astrid, kan du ikke forklare hvordan dette er tenkt/hvordan artikler/kategorier velges ut? Kjersti L. (diskusjon) 1. mai 2021 kl. 20:50 (CEST)

Beklager, Jon Harald og jeg skal fikse dette på mandag!--Astrid Carlsen (WMNO) (diskusjon) 1. mai 2021 kl. 21:25 (CEST)

Synd det ikke er kommet en god forklaring på denne konkurransen, hvis det er det jeg tror så er jo dette en ganske interessant konkurranse.MortenLefsa (diskusjon) 2. mai 2021 kl. 22:56 (CEST)


@Kjersti Lie, Erik den yngre, MortenLefsa, Harald Haugland: Beklager forsinkelsen med å legge inn kriteriene her! Den opprinnelige ideen vår med denne konkurransen var at den skulle gjelde steder i Norge som har stedsnavn på samisk/kvensk, så det er dette jeg har lagt inn som kriterier nå foreløpig. MEN siden dette ikke akkurat har blitt godt kommunisert av oss, så er jeg veldig åpen for å legge til flere kriterier for andre typer artikler som har med stedsnavn å gjøre hvis noen har noen forslag? Forslag trenger ikke å være konkrete kategorier, men kan også være andre ting som kan dekkes av f.eks. SPARQL-spørringer mot Wikidata (å sette opp spørringene kan som regel jeg fikse). Som Erik d.y. er inne på så dekkes jo naturlig nok informasjon om stedsnavn som regel i artiklene om stedet (det er veldig sjelden vi har artikler som kun handler om stedsnavnet), så det kan jo være litt vanskelig å avgrense sånn sett. Jon Harald Søby (WMNO) (diskusjon) 3. mai 2021 kl. 10:00 (CEST)

Avgrensing, manglende klare kategorier og/eller tema var ikke helt vellykket denne måneden, ser det ut til. Noe å gjøre med det, WMNO-folk? Kjersti L. (diskusjon) 5. mai 2021 kl. 11:55 (CEST)


Kategorier[rediger kilde]

Du må sette opp kategorier slik at boten kan finne artiklene i de aktuelle kategoriene.--Harald Haugland (diskusjon) 1. mai 2021 kl. 14:57 (CEST)