Wikipedia-diskusjon:Geografiske posisjoner

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Har den norske malen tatt høyde den mer metriske standarden Desimalgrader? Eller må en alltid oppgi ihht 60-tallssystemet i Grader, minutter og sekunder. H@r@ld 15. jul 2008 kl. 11:52 (CEST)

Jeg reagerer også på bruken av sekunder. Det mest vanlige idag er å bruke desimal-minutter. Videre synes jeg det ser litt rart ut at koordinatene havner så langt oppe på siden - for tiden oppe i støttebanneret! Hadde gjort seg om koordinatene ble flyttet ned på artikkeloverskriftlinjen slik som på en.wp. Mvh Prillen 10. nov 2008 kl. 11:35 (CET)

Desimalgrader og UTM[rediger kilde]

Vi kan jo nå bruke desimalgrader på Commons. Kan noen forklare om det vil bli mulig å bruke for eksempel UTM i koordinater, eller om grader/minutter/sekunder blir standarden vi bør bruke? Magne Flåten 8. feb 2010 kl. 11:30 (CET)

city(pop)?[rediger kilde]

Det ser ut til at type:city(pop) ikke fungerer med geohack eller OSM. Kan noen ta en titt på dette?--Kristoffer hh (diskusjon) 7. apr 2012 kl. 23:29 (CEST)

Det fungerer med type:city(pop), men ikke med type:city:(pop). Det siste tas som ett argument type:city og ett nytt (pop) Haros (diskusjon) 7. apr 2012 kl. 23:38 (CEST)
Problemmet er at skalaen ikke blir påvirket av (pop). Hvis man fjerner parantesene rundt pop ser det ut til at skalaen virker, men da vises OSM feil.--Kristoffer hh (diskusjon) 7. apr 2012 kl. 23:52 (CEST)
Jeg så på artikkelen om Løding som du hadde redigert. Problemet der var at du hadde syntaksfeil. Har dett spørsmålet om skala på Torget, men ikke hatt tid til å se på det selv. Haros (diskusjon) 8. apr 2012 kl. 08:23 (CEST)

Desimalgrader og grader/minutter/sekunder[rediger kilde]

Nå er det mulig å registere koordinater også som desimalgrader (se f.eks. Hausmanns bru, men jeg kan ikke se at dette er dokumentert eller forklart noe sted? Eller er det en underliggende anbefaling eller årsak til at grader/minutter/sekunder skal benyttes? mvh Lars Rogstad 22. aug 2012 kl. 00:00 (CEST)

Jeg for min del bruker det som passer meg best når jeg skal legge det inn. Hvis jeg har informasjonen på den ene måten ser jeg ikke mye grunn til å regne det om til den andre. At dokumentasjonen mangler skyldes vel rett og slett at ingen har oppdatert den. De som har kunnet har ikke sett behovet. Fint om du lager et eksempel og legger inn i dokumentasjonen. Haros (diskusjon) 22. aug 2012 kl. 00:19 (CEST)
Jeg kan rette opp dokumentasjonen, men kanskje ikke med en gang ... mvh Lars Rogstad 22. aug 2012 kl. 11:30 (CEST)