Wikipedia-diskusjon:Ønskelisten/Norske dramatikere

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Endringer i listen[rediger kilde]

Jeg tror det er uproblematisk å anta at forfattere kan være utelatt og at vi kan legge disse til uten å komme i konflikt med bruken av Kulturnett som kilde. Da må det oppgis kilde for hver enkelt slik oppføring. Hvis vi derimot går andre veien og fjerner oppføringer så kommer vi i konflikt med at Kulturnett er oppført som kilde innledningsvis, vi diskrediterer kilden uten å oppgi noen grunn til at vi mistror den. Spesielt blir dette problematisk med den innledende teksten i [1] da denne sier at lista er sammenfallende med den som brukes av Kunstnerregisteret, noe som ikke lengre medfører riktighet. — Jeblad 16. jan 2007 kl. 20:03 (CET)

Vi kan endre introen slik at det står "tar utgangspunkt i", eller "er basert på". Kulturnett må være kjent med at vi er et dynamisk leksikon, hvor opplysningene endres gjennom redigeringer over tid. Jeg ser det ikke som nødvendig å oppgi kilde til opplysningen om at en person er dramatiker, tvert imot synes jeg endog at det blir litt pussig. Dersom det ikke står (kreg) ved et navn, vil jo det - om nødvendig - være et indisium på at vedkommende ikke er påført lista med kulturnett som kilde. Det er jo et poeng at Kulturnett ikke påstår at disse personene er dramatikere, de sier bare at de er knyttet til fagfeltet dramatikk. Og i et videre perspektiv: Våre idealer om kildekritikk forutsetter jo at påstander fra alle kilder etterprøves, selv kulturnetts påstander. (Når de knytter Rasmus Løland til dramatikk, skyldes det ett enkelt skuespill fra 1895) --MHaugen 16. jan 2007 kl. 22:13 (CET)

kreg-lenkene er råtne nå[rediger kilde]

Kreg eksisterer ikke lenker slik det gjorde da listen ble publisert og utviklet. Se artikkelen om Kulturnett for mer informasjon. Kjersti L. (diskusjon) 30. aug. 2015 kl. 21:01 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske dramatikere. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 11:04 (CEST)[svar]