WidSets

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

WidSets er en tidligere mobilteknologi og en mobiltjeneste produsert av det finske mobilfirmaet Nokia. Det ble lansert i 2006 og nedlagt i 2009.[1]

Teknologien er basert på Java MIDP 2.0 plattformen. Tjenesten er både en widget-motor og en widget-leveringsserver som tilbyr miniapplikasjoner. Disse lastes opp til serveren, kompileres og leveres deretter automatisk til mobiler med MIDP 2.0 som kjører WidSets klient. Applikasjonen skapes ved hjelp av XML, CSS og Heliumskript. WidSets tjenesten tilbyr tilsvarende widget funksjonalitet man finner på desktopen på mobiler. WidSets er miniapplikasjoner som i utgangspunktet bare tilbyr en spesifik tjeneste. Widsets bruker generelt en eller annen form for webservice i bakhånd.

WidSets ble offisielt lansert i oktober 2006. Det fungerte på alle mobiltelefoner med Java MIDP 2.0, også på andre produsenter enn Nokia. Det ble ansett som tilsvarende som Netvibes, men for mobiltelefoner.[2] Siste versjon kom i mai 2008 med versjon 2.0.0 for både klient og SDK.

I 2009 annonserte Nokia at WidSets ikke lenger vil bli utviklet.[3] Tidligere nettsteder for teknologien er også stengt.

Referanser[rediger | rediger kilde]