Where Is My Boy Tonight?

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Where Is My Boy Tonight?» er en amerikansk salme, skrevet av Robert Lowry. Den ble publisert i The Fountain (1877).

Historie[rediger | rediger kilde]

«En enke, kulturens lady, omtrent førti år gammel som var en fullbefaren vokalist hadde sluttet å synge, selv om hennes søte stemme fortsatt var på høyden. Åesaken var hennes sorg for hennes bortrømte gutt. Hun hadde ikke hørt fra ham på fem år. Mens hun tilbrakte ei uke med venner i en by langt hjemmefra ble hennes skjulte talent avslørt av vennene til pastoren i deres kirke, hvor et vekkelsesmøte pågikk, og overtalelsen som syntes å pålegge henne en plikt besørget til slutt hennes samtykke i å synge solo.
Kirken var full av folk. Med en styrke og følelse som lett kan antas sang hun «Where Is My Boy Tonight?» og avsluttet første vers. hun begynte på det andre, og mens menigheten kom i kapp med refreneget, gikk en ung mann, som hadde sittet bakerst, opp kirkegangen og snøftet: «Mor, jeg er her». Omfavnelsen mellom denne moren og hennes lenge forsvunne sønn forvandlet gudstjenesten til et generelt halleluja. Under møtet for de søkende den kvelden var det mange sjeler ved alterringen som aldri hadde knelt der før – og den unge vandreren var én av dem».[1]

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Den norske tittelen er «Hvor er mitt barn i kveld»

Innspillinger (i utvalg)[rediger | rediger kilde]

  • Ivar Olsen Ruud, sang med Hammond-orgel. Innspilt i august 1958. Utgitt på singlen Harmoni HS 110.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Brown, Theron og Butterworth, Hezekiah: The Story of the Hymns and Tunes (New York City: American Tract Society, 1906)
  2. ^ Ivar Olsen Ruud, sang med Hammond-orgel: Hvor er mitt barn i kveld (Robert Lowry) (Harmoni HS 110, single)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]