When Love Was Blind

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
When Love Was Blind
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1911
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiLucius J. Henderson Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLucille Young Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapThanhouser Company Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1911
Eksterne lenker

When Love Was Blind er en amerikansk stumfilm fra 1911, regissert av Lucius J. Henderson.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

May Read er datter av en velstående enke. May har vært blind hele livet. Samtidig som moren hennes er ute av huset en dag, begynner det å brenne i bygningen. De feige tjenerne glemmer May, og løper ut av bygningen for å redde seg selv. Den blinde jenta, som ikke var i stand til å hjelpe seg selv, ville ha omkommet hvis det ikke hadde vært for tapperheten til Frank Larson. Han kjemper seg inn i leiligheten, og bærer May ut på gaten.

Men ved å gjøre dette, blir Frank vansiret for livet. Det unge paret forelsker seg, og moren samtykker i ekteskapet deres. To år senere har paret fått et barn sammen, og legen oppdager at han kan gjenopprette Mays tapte syn. Frank samtykker til operasjonen - selv om han frykter at når May kan se, vil synet av hans arrede ansikt gjøre at hun mister kjærligheten til ham. Etter operasjonen, som er vellykket, advarer legen May om ikke å fjerne bandasjene for tidlig, fordi dette kan bety at synet hennes forsvinner igjen.

Men ønsket om å se babyen hennes, og ektemannen hennes, er for sterkt. May tar av bandasjen, og oppdager at barnet hennes er like vakkert som hun hadde forventet. Men hun kaster et blikk på mannen sin, som står i det sterke lyset. Det gjør henne blind, og hun kan aldri se igjen. Men hun vet at babyen hennes er alt hun håpet den skulle være. Hun tror også at mannen hennes ser ut som hun hadde sett ham for seg i sine drømmer. Så til tross for hennes store lidelse, er hun virkelig lykkelig.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]