WesternGeco

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

WesternGeco er verdens største seismikkselskap. Det er heleid datterselskap av det internasjonale oljeservice selskapet Schlumberger Limited.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

WesternGeco utfører verden over reservoir imaging, måling, og utviklingstjenester, og dataprosessering.

Historie[rediger | rediger kilde]

WesternGeco ble dannet ved sammenslåing i 2000 av to av verdens største seismikkselskaper, Western Geophysical og Geco-Prakla. Schlumberger, eier av Geco-Prakla, betalte kontant til Baker Hughes, som da eide Western, for en 70% andel i et joint venture av de sammenslåtte selskapene.[1] I mai 2006 kjøpte Schlumberger ut Baker Hughes sin 30% andel for 2,4 milliarder dollar, og gjorde WesternGeco til ett av sine datterselskaper.[2] WesternGecos hovedkvarter ligger i Gatwick, England.

Avslutning[rediger | rediger kilde]

I januar 2018 ble det annonsert at WesternGeco skal trekke seg ut av seismikk. Både marin og landbasert innsamling avsluttes.[3]

Schlumberger ser ikke lenger noen økonomisk fremtid i å være verdens ledende aktør. Hele flåten skal selges, og produktutviklingen legges ned.

I november 2018 ble marinseismikken overtatt av Shearwater GeoServices[4], et selskap dannet av GC Rieber og Rasmussengruppen as.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 29. september 2007. Besøkt 25. desember 2008. 
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 27. september 2007. Besøkt 25. desember 2008. 
  3. ^ «WesternGeco exiting seismic acquisition business». 
  4. ^ «Shearwater completes acquisition of Schlumberger marine seismic business». 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]