Hopp til innhold

Welsh Cob (seksjon D)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Welsh Cob er en ponnirase fra Wales. Den er en kraftig og velbygd ponni og den er sterk og flink til å ta seg frem i ulendt terreng.

Welsh cob-en blir gjerne brukt til sprang- eller dressurridning for barn og voksne. Den har korte, kraftige ben, mye hovskjegg og tykk man og hale.

Cob-en er Welsh-rasens største seksjon, altså D (det finnes A, B, C, og D, pluss Welsh Part Bred, som vanligvis er welsh cob ponni krysset med fullblods.)

Seksjon D omfatter ponnier på 137 cm og oppover, uten noen øvre grense (over 148 cm er de ikke ponni). I virkeligheten er mange av dagens seksjon D Cober 152 cm og mer – noe som gjenspeiler markedets krav.

Welsh Cob-ponnien har et naturlig talent for sprang, og er nøysom og hardfør.

Hodet er en større kopi av fjellponniens. Halsen er velformet, og hingstene har en tydelig mankam. Hodet er tørt. Kroppen, «midtparten» av en Cob er dyp, skal være godt sluttet og ha velutviklede ribben. Det er stor styrke i rygg og lend. Hovene er alltid velskapte, og hornet er som regel spesielt tykt. På hælene ser man silkeaktig hovskjegg. Det er den kraftige bakparten og vinklingen i hasene som skaper de storartede cob-bevegelsene.

De fire hingstene som opptrer oftest i WPCS stamboken er de følgende; Trotting Comet (f. 1840), True Briton ( f. 1830), Cymro Llwyd (f. 1850) og Alonzo the Brave (f. 1866)

Autoritetsdata