Weeki Wachee Springs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Et motebilde tatt ved Weeki Wachee Springs av Toni Frissell, først gang publisert i Harper's Bazaar (desember 1947)

Weeki Wachee Springs er en naturlig turistattraksjon lokalisert i Weeki Wachee, hvor undervannsforestillinger av «havfruer», kvinner kledd med finner om benene samt annet utstyr, kan sees i en akvariumliknende iscenesetting om våren på Weeki Wachee-elva. En vannpark, Buccaneer Bay, og båtturer er også en del av attraksjonen.

Attraksjonen ble laget i 1947 av eksmarinesvømmeren ved navn Newton Perry, som baserte forestillingen på kampsvømmerteknikker. Berømtheter som har gjestet parken er blant annet Elvis Presley og Hollywood har til tider brukt attraksjonen og dens havfruer til å spille inn filmer som Mr. Peabody and the Mermaid (1948), Neptune's Daughter (1949) og mange TV-show. Attraksjonen var for en stund eiet av kringkastingsnettverket ABC, og dette førte til en økning i publisitet for attraksjonen. Administrerende direktør Robyn Anderson er også byen borgermester.

I 2005 spilte det engelske rockebandet Supergrass inn sin film for sangen «Low C», på albumet Road to Rouen ved Springs. De filmet en kort dokumentarfilm om Springs, og spilte ved den lokale baren og svømte med havfruene.

I 2007 hadde parken sekstiårsjubileum.

I 2008 ble det kunngjort at staten Florida ville ta over Weeki Wachee Springs som en statspark.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

USA-stubbDenne USA-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.