Vostok-2014

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Vostok 2014 (russisk: Восток 2014) var en storskala russisk militærøvelse holdt i Østre militærdistrikt (VVO) fra 19. til 25. september 2014.[1] I det østlige militærdistriktet er de strategiske kommandopostøvelsene "Vostok-2014", som begynte 19. Den russiske forsvarsministeren Sergej Shoigu sa at øvelsene bekreftet det økte nivået av kampberedskap for russiske tropper.

Forløp[rediger | rediger kilde]

Øvelsen startet med en kommando/stabsøvelse og en overraskende inspeksjon av troppene av selveste presidenten for den russiske føderasjon, Vladimir Putin. Under inspeksjonen ble styrkene innen Østre militærdistrikt, Sentrale militærdistrikt, Luftlandestyrkene sammen med langdistanse- og militært transportflyvåpen satt i forhøyet beredskap. Etter å ha blitt satt i beredskap og omgruppert, ble troppene trukket tilbake til treningsområdet for å utføre trenings- og kampoppdrag. Noen enheter ble overført til en avstand på opptil 10 tusen km. Fra Vestre militærdistrikt (ZVO) ble to bataljoner overført til Khabarovsk-territoriet og til øya Sakhalin, med fullt utstyr. I tillegg ble 6,5 tusen reservister kalt opp, og ca 450 enheter våpen og militært utstyr ble tatt ut fra lager og forberedt for bruk. Militære transportfly overførte to distrikts- og to militærkontrollpunkter til Sakhalin Island og Kamchatka-halvøya

På Sakhalin og Wrangeløya ble et taktisk luftlandeangrep fra 83. luftlandebrigade utført.

23. september ble den aktive manøverfasen innledet på treningsfeltet nær Cape Rocky i Kamchatka observert av forsvarsministeren i Russland, armégeneral Sergej Sjojgu.


Referanser[rediger | rediger kilde]