Vinter i Madrid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Vinter i Madrid
Winter in Madrid
Forfatter(e)C.J. Sansom
SpråkNorsk, opprinnelig engelsk
Utgitt6. jan. 2006
Engelsk utgaveWinter in Madrid
ForlagMacmillan Publishers
OversetterJohn Erik Frydenlund
UtgiverPress forlag
Utgivelsesdato2006
Sider511
ISBN 9788275472654

Vinter i Madrid (originaltittel: Winter in Madrid) er en bok skrevet av C.J. Sansom, og oversatt til norsk av John Erik Frydenlund. Handlingen finner sted i Spania i 1940, og hovedpersonen er en skadet veteran fra Dunkerque, Harry Brett.

Handling[rediger | rediger kilde]

Harry Brett er en britisk krigsveteran som blir sendt til Madrid på hemmelig oppdrag fra British Secret Service for å vinne tilliten til den gamle skolekameraten Sandy Forsyth, som nå opererer som forretningsmann med tvilsomme interesser i Madrid.

Under dekke av å jobbe som oversetter for ambassaden, går Harry i gang med oppdraget. Imidlertid gjenkaller både byen og møtet med Sandy gamle minner. Da Harry oppdager at Sandys nåværende kjæreste er Barbara Clare, tidligere kjæreste med en tredje skolekamerat av dem begge, Bernie Piper, er sjokket totalt. Som overbevist kommunist kjempet Bernie på de internasjonale brigadenes side i den spanske borgerkrigen tre år tidligere og ble meldt savnet på slagmarkene ved Jarama. Barbara har imidlertid sin egen agenda – hun forsøker å finne ut hva som skjedde med Bernie og om han fortsatt kan være i live.

Harry finner seg etter hvert viklet inn i et spill som kan vise seg å bli meget farlig.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

litteraturstubbDenne litteraturrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.