Vestoppland kammerkor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Vestoppland Kammerkor (VOK) ble stiftet og startet opp høsten 1990, og hadde sin første konsert januar 1991. Koret har hovedbase på Gjøvik, men medlemmene kommer også fra Toten og Lillehammer-området. I dag består koret av rundt 25 medlemmer. Mange av medlemmene har en eller annen musikkutdannelse, og jobber på forskjellige områder innen musikkfeltet, og en del går regelmessig til vokal- undervisning. I sesongen 2015 har koret fast tilknyttet sangpedagog.

Mål[rediger | rediger kilde]

Korets målsetting er å arbeide seriøst med korlitteratur fra forskjellige stilarter og tidsepoker slik at koret kan presentere seg som et interessant kulturtilbud på nasjonalt og internasjonalt nivå

Korets musikalske profil[rediger | rediger kilde]

Vestoppland Kammerkor har de siste årene hovedsakelig hatt sitt musikalske ståsted i klassisk og nyere kirkemusikk. Koret har medvirket på flere prosjekter i samarbeid med Innlandet filharmoniske orkester, der større korverk som Mozarts Requiem, Händels Messias og Bachs Juleoratorium har blitt oppført. VOK deltok også på Kirsten Flagstadfestivalen i 2011, med Brahms Requiem i et samarbeid med Kringkastingsorkesteret I tillegg til større verk står en rekke enkeltstående, kjente korkomposisjoner på repertoarlisten, som verker av Mendelssohn, Nysted og Schönberg. Et annet kjernerepertoar i VOK er folkemusikk. I 2004 ga koret ut en cd med folkemusikk arrangert av Henrik Ødegaard, og i 2009 vant koret klassen for folkemusikk i Grieg International Choir Festival i Bergen. I tillegg til dette har VOK også et hjerte for musikk av yngre samtidskomponister, både verdslige og sakrale. Fra sesongen 2013/2014 komponister som Torbjørn Dyrud og Eric Whitacre.

VOK samarbeider gjerne med andre kor og musikere og har deltatt på mange felleskonserter. Koret var i flere år fast kor på Peer Gynt-stevnet på Gålå, og har de seneste år vært med under festspillene i Elverum.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

2004 «Fryd», Lokale folketoner arrangert av Henrik Ødegaard

2011 «I den kalde vinter», julesanger

Dirigenter[rediger | rediger kilde]

Dag Morten Kjelstad 1990 - 1994
Ragnar Rasmussen 1994 - 1999
Håvard Forvemo 1999 - 2003
Birgitte Rosenberg 2003
Kjetil Almenning 2003 - 2005
Marit Tøndel Bodsberg 2005 -

Meritter[rediger | rediger kilde]

1993 Syng for oss, Bergen: 2.-plass

1995 Syng For Oss, Bergen: Førstepris i kammerkorklassen

1998 5. Concorso Corale Internazionale, Italia: Gulldiplom i kategori A1

1998 Landskonkurranse for kor, Ålesund: 2.-plass

2000 Kor-olympiade i Linz, Østerrike: Gullmedalje og femteplass i kammerkorklassen

2006 Sligo Choral festival, Ireland: Første pris i folkemusikk- og internasjonal klasse.

2015 Canta el mar, Spania: Gulldiplom og tredjeplass i folkemusikk, Gulldiplom og sjetteplass i sakral klasse. (resultater)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]