VWR International

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

VWR International er en av de større distributørene av laboratorieutstyr i verden. Det ble etablert på 1850-tallet. Selskapets hovedkvarter ligger i Radnor i Pennsylvania.

Norge[rediger | rediger kilde]

VWR International AS har sitt hovedkontor i Oslo. Selskapet er eid av VWR International Inc.

Historie i Norge[rediger | rediger kilde]

I 1896 ble Bærum Drog & kjemikalieforretning startet. I 1899 kjøpe Tollef Bredal seg inn i firmaet. I 1905 ble Tollef Bredal eneinnehaver og opprettet filialer i Bergen, Trondheim, Bodø, Harstad og Tromsø. I 1929 begynte Tollef Bredals sønn Erling som disponent i firmaet, og han utvidet virksomheten til også og omfatte kjemikalier til teknisk og vitenskapelig bruk.

I 1957 overtok staten all engrosforretning for medisiner. I den forbindelse ble firmaet betydelig redusert. Dette førte til satsing innen laboratorieutstyr og forbruksvarer til laboratorier. 1. januar 1978 ble firmaet solgt til KEBO (Kjemibolaget) i Sverige og ble hetende KEBO-Bredal, navnet ble etter hvert endret til KEBO Lab. Senere ble KEBO Lab solgt til det tyske firmaet Merck (Merck Eurolab), som solgte firmaet vidre til et investeringselskap i USA. Selskapet er nå endel av VWR International konsernet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]