Brukerdiskusjon:Galar71

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vennligst svar på opprinnelig side for temaet og unngå å spre diskusjoner.

Du satte opprydningsmalen på denne artikkelen, mener du det fortsatt er ting som må forbedres? -- Hans-Petter 29. sep 2007 kl. 14:38 (CEST)

Heisann... Nå ryddet jeg littegranne selv og fjernet tagget. Synes fremdeles det bærer et visst reklamepreg, men ikke så alt for ille. Det meste jeg synes trengte forbedring ser fint ut nå. — Galar71 29. sep 2007 kl. 23:53 (CEST)

Heisan, kan du se på bidragene hans. En gjenganger i vandalisme. I dag har han herpet Pablo Picasso. Vennlig hilsen TEMH 3. okt 2007 kl. 12:38 (CEST)

Heisann.. Jeg tok han akkurat. Ny pause på 3 måneder. Takk for årvåkenheten. :) — Galar71 3. okt 2007 kl. 12:40 (CEST)
Glimrende. Skjønner ikke at noen synes det er så gøy å skrive tull på Wikipedia. De vet det blir tilbakestilt, og at de blir blokkert. Merkelig. Vennlig hilsen TEMH 3. okt 2007 kl. 12:41 (CEST)

Heisan, her er en til som kanskje trenger blokkering. Fortsetter å skrive tull etter advarsel. Vennlig hilsen TEMH 3. okt 2007 kl. 14:21 (CEST)

Det så ut som det ble stilt etter dette, så jeg har foreløpig latt den være i fred. — Galar71 3. okt 2007 kl. 14:36 (CEST)
Den er grei. Siden han med en gang etter advarselen skrev mer tull tenkte jeg at jeg ihvertfall skulle si fra. Men når han har gitt seg er jo det det beste. Vennlig hilsen TEMH 3. okt 2007 kl. 14:38 (CEST)

Vil du blokkere denne for lang tid? Driver med GROV personhets. Se her og her. Kan du slette den revisjonen? C 16. okt 2007 kl. 11:06 (CEST)

Heisann... La akkurat merke til dette. Ser ut som Barbaroga kom meg i forkjøpet så det skulle være i orden nå. Jeg ser at vedkommende har blitt blokkert for 3 måneder. — Galar71 16. okt 2007 kl. 12:13 (CEST)
Det er greit. Var innom et par før den ble stoppet. Men den er stoppet. Det er det viktigste. C 16. okt 2007 kl. 16:20 (CEST)

Takk for at du følger etter meg med hurtigsletting. C 16. okt 2007 kl. 16:28 (CEST)

Jeg forsøker der jeg har tid. Sjekker ofte kategorien for hurtigsletting, eller ser ofte kjapt på Siste endringer om det er noe som er blitt foreslått hurtigslettet. Mye ukoselig som ikke bør stå så lenge. :-) — Galar71 16. okt 2007 kl. 16:30 (CEST)
Du har helt rett. Mye som helst aldri burde forlatt vertens hode. Vi feier videre. C 16. okt 2007 kl. 16:33 (CEST)

Vil du se om jeg har gjort rett her? Så du har jobbet litt med slike ;) Noorse 4. des 2007 kl. 22:22 (CET)

Heisann... Det ser i utgangspunktet greit ut... Regner med du kanskje har tatt det fra en.wikipedia? Det eneste jeg ville vurdert var å eventuelt fjerne flytypene for hver destinasjon, siden det fort kan bli utdatert uten hyppig vedlikehold. :) 5. des 2007 kl. 12:47 (CET)
Works 4 me :) Jeg har kun hentet inn informasjon - du er mer eksprett enn meg her - vil du rydde? :) Noorse 6. des 2007 kl. 00:19 (CET)
Jepp..Da har jeg ryddet litt. :) — Galar71 6. des 2007 kl. 09:22 (CET)

Sortering av språk, avstemning[rediger kilde]

Hei, jeg legger en kort melding til deg for å høre om du kan se på stemmegivningen din en gang til i forbindelse med sortering av språk. Jeg har argumentert for på Tinget at hvis vi lar uregistrerte brukere få nynorsk, svensk, dansk, tysk og engelsk, så vil det passe 95 % av våre brukere, og for disse vil det være mer brukervennlig enn å ha alfabetisk sortering.

Du har et argument med at det kan være en "added benefit" ved registrering, greit nok, men slik har vi aldri før vurdert andre forhold. Uregistrerte brukere kan f.eks også redigere sider. Jeg har vanskelig for å se konsistensen i argumentene til de som er for "default" alfabetisk sortering, jeg kan ikke se at det dreier seg om diskriminering av språk, derimot å tilby det alt overveiende flertall av våre brukere et mer brukervennlig grensesnitt.

Jeg kan ikke se at dette er en "smak og behag" sak, ergo mener jeg at enten har dere som har stemt for alfabetisk sortering rett, og da får jeg revurdere min stemmegivning, eller så har jeg rett og dere bør se styrken i mine og andres argumenter for det. Jeg håper ikke du ser denne meldingen som mas, og jeg understreker at jeg kan leve helt greit med at alfabetisk sortering blir standard for uregistrerte brukere, men jeg undres over hva du og andre mener er feil i mine argumenter for at de mest brukte språk bør komme øverst på listen. mvh - Ulf Larsen 5. feb 2008 kl. 22:49 (CET)

Heisann, Ulf... Jeg har i utgangspunktet ikke noen veldig sterke følelser for eller mot, men jeg føler ikke jeg kan stemme for å "prioritere" enkelte språk dersom nordsamisk ikke er en del av disse. Da de fleste som redigerer eller leser i no.wikipedia bor i eller har sterk tilknytning til Norge og samisk er et av 3 offisielle språk i deler av landet, anser jeg det som en unødig tilsideskyving av samisk å gjøre det på denne måten, mens dersom vi lar det forbli alfabetisk unngås denne problematikken helt og holdent. Hadde mao. samisk også vært på "default"-listen for ikke-innloggede brukere, så kunne jeg greit stemt for det forslaget også. Galar71 6. feb 2008 kl. 10:01 (CET)
Som du forstår så har jeg et visst engasjement i dette, gikk fra å se det som en uinteressant debatt til noe jeg tror kan være ganske nyttig og derfor bør implementeres, også for våre brukere som ikke er innlogget. Hvis det i dette (innføring av mest brukte språk for norsktalende øverst på interwikilisten) ligger en prioritering i form av rangering av språk, så er jeg helt enig med deg og da må jeg også stemme mot.
Jeg kan imidlertid ikke se at så er tilfelle. Det som vel er foreslått er nynorsk, svensk, dansk, engelsk og tysk - språk som de fleste som behersker norsk kan. Eventuelt kan man for min del gjerne legge til fransk og spansk, da bør man vel ha dekket godt opp. Hensikten med å få disse språkene opp er at de er lett tilgjengelige og lett synlige (siden de angis med fet skrift) og for mange artikler så vil disse språkene ha mer utfyllende artikler enn det vi har på bokmål/riksmålswikipedia. Hvor nyttig det er kan man lett se ved å slå opp artikkelen om Sverige, som uregistrert bruker må man bla seg ned fire skjermbilder før man når enwikilenken som går til den svenske artikkelen om samme.
Det er altså en rent praktisk løsning, som gir mer verdi og større brukervennlighet/funksjonalitet til de alt overveiende brukere her. Jeg vil anta at de fleste brukerne ikke er registrert og at av de så vil en språkpakke som nevnt over passe minst 95 % av dem. Den samme gruppen vil ha tilnærmet null nytte av å ha samisk på listen, fordi det er svært få brukere av samisk (rundt 20 tusen) og fordi det er svært få artikler på samisk (under 3 tusen). For de svært få som ønsker å ha samisk øverst så kan de enkelt få det ved å registrere seg og da krysse av for samisk.
For å runde av, ja jeg er engasjert - ikke for min egen del, men fordi dette er noe som kan bety at mange av våre brukere faktisk oppdager interwiki og begynner å bruke de! Og det er viktig, fordi det kan gi oss flere og bedre oversettelser og et bedre Wikipedia på bokmål/riksmål! Jeg kan ikke for min beste evne se at det ligger noen prioritering/diskriminering i dette, kun praktiske hensyn. Om du klarer å overbevise meg om det første, så skal jeg gladelig endre min stemmegivning, men inntil så har skjedd oppfordrer jeg deg fremdeles til å se på mine argumenter og vurdere å endre din... :-) mvh - Ulf Larsen 6. feb 2008 kl. 10:39 (CET)
Hei igjen. Jeg ser at det er en praktisk løsning, og at det neppe er noen bevisst diskriminering som ligger bak dette, men jeg for min del synes det er viktig å inkludere dette (for Norge) relativt undervurderte, men likevel viktige språket, og at vi heller bør benytte anledningen til å fremheve samisk fremfor å (som vanlig) stille det i bakevja fordi det har så få brukere. Jeg føler at dersom vi utelater å fremheve det på samme tid som vi fremhever andre språk, blir resultatet det omvendte – at vi viser at samisk ikke er viktig eller relevant nok for Wikipedias lesere og skribenter i Norge (eller for den saks skyld Wikipedia på Bokmål/Riksmål. — Galar71 6. feb 2008 kl. 11:18 (CET)
Det beste motargumentet jeg har mot det er å «snu» posisjonen, dvs hva hadde jeg tenkt om dette, om jeg var same og kunne samisk? Hvis samisk var inkludert i denne pakken, så ville jeg se interwikilenke til samiske artikler der de fantes, men det vil for øyeblikket være svært få. Om jeg ønsket å få tilgang på de artiklene så kunne jeg da registrere meg. Spørsmålet for meg da ville vært om jeg anså det diskriminerende at jeg ikke fikk opp de lenkene, som uregistrert. Jeg tror ikke det, fordi jeg jo ville vite at for det store flertall (og også for en god del som definerer seg som samer), så ville det som lå bak den lenken være uforståelig.
Siste argument er at vi har hatt denne diskusjonen nå i flere omganger, om dette blir stemt ned så blir det slik, dvs at det for uregistrerte brukere er alfabetisk presentasjon av språkene. Det vil være enklere å endre sammensetningen av «språkpakken» om vi først har bestemt at det faktisk skal være en slik språkpakke (nynorsk, svensk, dansk, tysk, engelsk, fransk, spansk) eller (nynorsk, samisk, svensk, dansk, tysk, engelsk, fransk, spansk) osv. Holdt opp mot hvor nyttig dette kan være for uregistrerte brukere og hvilke muligheter det kan gi oss for at nye brukere vil bidra til bokmål/riksmålswikipedia så håper jeg fremdeles at du endrer din stemme - men igjen, om du ikke gjør det så kan jeg uansett leve godt med avgjørelsen. mvh - Ulf Larsen 6. feb 2008 kl. 11:46 (CET)

Offentlig emblemer og copyright?[rediger kilde]

Heisan igjen, har du tid til å skrive noe om fly nå når du er admin her da? ;) Uansett, jeg lurer litt på om jeg kan kopiere, eventuelt tegne, emblemet til den norske marinens flyvåpen og bruke den på wikipedia? --Flyvende Banan 24. feb 2008 kl. 01:14 (CET)

Heisann. Har lagt merke til at du har vært litt aktiv igjen i det siste. Kjempeflott... Det å være admin er ganske så mye ryddearbeid, så det blir ikke så mye tid til overs til artikkelskriving. Jeg har gjort litt mer de siste par ukene, så det er vel i ferd med å ta seg opp... Når det gjelder selve spørsmålet ditt så vet jeg ærlig talt ikke... Chris Nyborg tror jeg vet en del om slike ting. Kanskje noe for tinget? — Galar71 24. feb 2008 kl. 17:56 (CET)

Final Fantasy (videospill)[rediger kilde]

Hvorfor tilbakestilte du Zaarin her. Var det en tabbe? Deadman 27. feb 2008 kl. 15:38 (CET)

Heisann... Nei, det var ingen tabbe (ihvertfall ikke med vilje). :) Det han la på tilsa at den engelske artikkelen som er i interwiki-lenken er en anbefalt artikkel, og såvidt jeg kan se er den ikke det. Dersom jeg tok feil så må du for all del bare tilbakestille. Si gjerne fra her om du er enig eller om du eventuelt fant ut at jeg har feil og tilbakestiller. — Galar71 27. feb 2008 kl. 16:25 (CET)
Såvidt jeg kan se er artikkelen en:Final Fantasy en "featured article", mens den artikkelen i interwikien en:Final Fantasy (video game) ikke er det. Er kanskje vår interwiki-lenke feil da? — Galar71 27. feb 2008 kl. 16:47 (CET)
De engelske artiklene setter ikke AA-merket på artikkelen, men på diskusjonssiden. Deadman 27. feb 2008 kl. 21:22 (CET)
Ok... Jeg la bare merke til at de som var "featured" faktisk hadde et merke på artikkelsiden. Da er vi i det minste enige. Takk for infoen. :) — Galar71 27. feb 2008 kl. 23:08 (CET)

Hei, vil bare informere om at du har slettet en utgivelse og skrevet at den ikke finnes, se på linken til Enc. Metallum. nederst Dette usignerte innlegget ble skrevet av Jloen (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg sjekket flere forskjellige kilder, og stort sett alle disse oppga 2 utgivelser, og såvidt jeg husker nevnte ingen det albumet som jeg slettet. Kan du utdype litt? Galar71 11. mar 2008 kl. 06:26 (CET)

Sletting av omdirigeringsside[rediger kilde]

Omdirigeringssiden T-43 bør slettes da den tydeligvis blander seg inn med betegnelsen til en sovjetisk stridsvogn. Artikkelen til sistnevnte er riktignok ikke skrevet enda, men den blir litt forvirrende da T-43 allerede finnes på Liste over stridsvogner. --Flyvende Banan 15. mar 2008 kl. 12:49 (CET)

Hørtes fornuftig ut. Jeg har slettet siden. :) — Galar71 15. mar 2008 kl. 17:38 (CET)

Kan du se litt på denne artikkelen og eventuelt rydde litt? Jeg har fyllt på litt men kanskje rotet litt til i samme slengen. Jeg delte opp avsnittet «historie» i tre deler, «bakgrunn», «historie og utvikling» og «beskrivelse» i et forsøk på å få avsnittet mer oversiktlig, men er usikker på om det fungerer. Du kan bare tilbakestille hvis du ikke synes det gjorde avsnittet bedre. --Flyvende Banan 18. mar 2008 kl. 13:40 (CET)

Ser greit ut det. Blir kanskje litt rotetete å nevne alle undervariantene og leveranser per land i én setning. Jeg forsøkte å rydde i et av avsnittene, men vet ikke hvor bra jeg fikk det til. Ellers så tror jeg vi bør legge på en variant i spesifikasjonen nederst (det står bare Mirage F1). — Galar71 22. mar 2008 kl. 12:28 (CET)
Ja, jeg skal ta meg av den. --Flyvende Banan 22. mar 2008 kl. 12:58 (CET)
Undervariantene og leveransene samlet opp blir litt rotete, ja. Men jeg fant ikke på noe bedre siden det som skiller undervariantene først og fremst er hvilket land de blir levert til. Andre ordninger er velkomne. --Flyvende Banan 22. mar 2008 kl. 13:07 (CET)

Bør avsnittet med varianter arrangeres i mindre blokker? Og bør F1.M53 skilles ut i en egen artikkel? --Flyvende Banan 18. mar 2008 kl. 13:42 (CET)

Jeg tror det passer fint der det er. — Galar71 22. mar 2008 kl. 12:28 (CET)

Infoboks for flyvåpen[rediger kilde]

Kan vi få den endret sånn at den inkluderer flere flytyper men samtidig ikke viser de kategoriene som ikke er fylt ut? --Flyvende Banan 2. apr 2008 kl. 16:08 (CEST)

Det kan vi helt sikkert, men jeg er ingen kløpper på maler. Siden det vel ikke er så stor aktivitet på området så vil jeg tro du kan eksperimentere litt dersom du har lyst, og se om du får det til selv? Det finnes nok av maler å se på for å finne ut hvordan vi viser atributter dynamisk. Hvilke synes du burde være i listen? — Galar71 2. apr 2008 kl. 16:28 (CEST)
Jeg kunne sikkert lagt til noe flere flytyper i listen, men jeg tror det ville blitt ganske rotete hvis vi ikke samtidig fant ut hvordan vi fikk til at de kategoriene som ikke blir brukt heller ikke blir synlige. Det går jo an, se bare på infoboksen for kampfly, men ligger langt utenfor min kompetanse. Jeg startet nettopp opp en artikkel om Strategic Air Command, og der er jo for eksempel kategorien jagerfly helt unødvendig mens jeg gjerne kunne tenkt meg å ha med tankfly. --Flyvende Banan 2. apr 2008 kl. 16:59 (CEST)
W00h00!! Prøv nå...Jeg eksperimenterte littegranne, og det ser ut til å fungere greit på {{Infoboks flyvåpen}} nå...Galar71 2. apr 2008 kl. 17:48 (CEST)
Supert! Mye bedre . Jeg prøvde å legge inn tankfly og trodde jeg bare kunne kopiere en av de andre kategoreiene og endre navn, men fikk ikke en gang til det. Du skulle ikke greie å få til denne også? Jeg skulle gjerne hatt med tankfly og med tanke på andre artikler kunne man gjerne ha tatt med for eksempel rekognoseringsfly og anti-ubåtfly. Så lenge de som ikke blir brukt er usynlige kan man jo egentlig inkludere så mange kategorier som mulig. --Flyvende Banan 2. apr 2008 kl. 20:19 (CEST)
Prøv med tankfly nå... — Galar71 2. apr 2008 kl. 20:25 (CEST)
Nå skjedde det samme som da jeg prøvde, hvis ikke du skriver noe inn i feltet står det {{{tankfly}}} der. --Flyvende Banan 2. apr 2008 kl. 20:44 (CEST)
Når ting virker så er det nok meg som har gjort det, men siden det ikke fungerer så har jeg ikke peiling på hvem som har gjort det. Galar71 2. apr 2008 kl. 22:12 (CEST)
Ah...Ikke så veldig "fault tolerant"... Jeg måtte legge til parameteret (tomt) på SAC-siden, ellers viser det dumme parameteret... Vi bør nok se litt nærmere på malen, eventuelt skrive den om slik som f.eks. {{Infoboks passasjerfly}}. — Galar71 2. apr 2008 kl. 22:16 (CEST)
OK, nå skjønner jeg hvordan. Vi må med andre ord legge inn parameteret i alle infobokser allerede i bruk hver gang vi legger inn et nytt parameter? --Flyvende Banan 2. apr 2008 kl. 22:58 (CEST)

Alt i orden nå, jeg har rettet opp alle infoboksene i bruk. Men vi burde kanskje sette opp en liten liste over hva vi ellers kan komme til å trenge så vi kan legge inn alle på en gang neste gang. --Flyvende Banan 2. apr 2008 kl. 23:49 (CEST)

Dette her var jo fantastisk bra :-) ikke så mange luftvåpen som har rene bombefly eller tankfly, så å ha sånn autoskjul er jo kjempebra :-) Yosh 7. apr 2008 kl. 01:29 (CEST)

Lenke fjernet[rediger kilde]

Hei! Jeg hadde sett inn i Festival en lenke, fordi jeg hørte på denne sendingen og fant det interessant. Temaet var: «Omtrent 700.000 av oss skal på en eller annen festival i sommer, eller kansje to? Men en som er mer enn gjennomsnittlig opptatt av festivaler er svenske Jonas Bjälsjö - han valgte rett og slett Hultsfred-festivalen som tema for en doktorgrad.» (NRK P1) Jeg kjønner ikke vel hvorfor lenken fjerntes.
Blir det et problem (i allmennhet) å legge til lenker til NRK P1`s Lunsjgjest eller andre NRK programmer (som jeg gjør det av og til, eller mener du det er uinteressant eller irrelevant særskilt her?
Takk på forhånd for forklaringen (jeg prøver å gjøre og å mene godt). Mvh ✈ Moskito 12. jun 2008 kl. 12:41 (CEST)

Heisann, Moskito.. Takk for forklaringen. I utgangspunktet så er det greit med slike lenker, men dersom det blir litt for mange lenker til en enkelt website (noe jeg la merke til at du la inn på en del artikler), så kan dette ofte betraktes som lenkespam – noe vi fra tid til annen ser blir brukt som reklame for den aktuelle websiten som blir lagt inn. Dette fører ofte til en rekke unødvendige lenker, og kan f.eks. dytte en artikkels nøytralitet i en gitt retning. Slike ting blir ihvertfall av meg tatt i beste mening, så ingen skade skjedd. Vi har alle lov til å redigere, så dersom noen fjerner eller endrer noe du har redigert/lagt inn så er det beste vanligvis å spørre hvorfor dersom du lurer eller er uenig i det. :) I dette tilfellet så er vel spørsmålet om disse lenkene er universalt interessante (og leksikonrelaterte), og tilfører noe til artikkelen som ikke er der før. Jeg har ikke noe fasitsvar her. Dersom du legger det inn igjen, eller legger inn disse NRK-lenkene i andre artikler så kommer i utgangspunktet ikke jeg til å endre eller fjerne, men det kan være at andre gjør det såklart. :) — Galar71 12. jun 2008 kl. 12:54 (CEST)
Takk for dette veldig interessante svaret.  Jeg er ganske glad i forklaringen du ga*. Åh! Jeg må erklære at trass for at jeg er journalist, jeg er absolutt ikke knyttet til NRK (jeg er ukrajinsk og bor ikke i Norge, men i Ukrajina og London). Jeg synes rett og slett de er enkelt én av de to beste mediene jeg kjenner, med BBCen som tredje…  Mvh.


*Dvs. vel bedre enn hva KEN skrev der før deg, mener jeg.

✈ Moskito 15. jun 2008 kl. 18:14 (CEST)

Lockheed Martin F-22 Raptor[rediger kilde]

Ser ut som du kan litt om fly og slikt, det jeg lurte på er hvorfor kan ikke Norge kan kjøpe Lockheed Martin F-22 Raptor som nytt jagerfly istedenfor F35? 83.108.228.76 26. aug 2008 kl. 09:39 (CEST)

Heisann. Det er vel en litt komplisert spørsmål, men jeg kan tenke meg flere ting som er av avgjørende betydning:
  1. F-22 er alt for dyrt – i overkant av 50% dyrere enn F-35 f.eks.
  2. Norge trenger et fly som kan brukes mot bakkemål også. F-22 er kun konstruert for luftkamp og såkalt «luftherredømme» (Air Superiority).
  3. USA eksporterer ikke F-22 til noen andre land, selv ikke Storbritannia eller Israel, og har heller ingen planer om å gjøre tilgjengelig en eksport-variant.
Håper dette var oppklarende. :) — Galar71 26. aug 2008 kl. 12:08 (CEST)
Jo, takk for svar. :-D83.108.228.76 26. aug 2008 kl. 13:38 (CEST)

O høytflyvende Galar! Dette er ikke akkurat hjemmebanen min, kan du ta en kikk og spesielt sjekke mine "hytt og vær"-lenker til flymaskiner av ymse slag... mvh Finn Rindahl 14. nov 2008 kl. 11:04 (CET)

Jeg tok en titt... Eneste jeg fant var et siffer som manglet for den ene rullebanen. :) — Galar71 16. nov 2008 kl. 22:06 (CET)
Takker! Finn Rindahl 17. nov 2008 kl. 00:04 (CET)

Pågående vandalisme[rediger kilde]

Morken gav 80.213.9.189 (BrukerdiskusjonBidragSlettede bidragWHOISRDNStraceRBLshttpBlokker brukerBlokkeringslogg) en advarsel i går – i dag fortsetter det. Pausetid? — the Sidhekin (d) 15. nov 2008 kl. 21:05 (CET)

Brukeren er blokkert. Finn Rindahl 15. nov 2008 kl. 21:08 (CET)

Ser du har skrevet en del på denne artikkelen, og jeg har lyst til å nominere den til anbefalt, men den trenger litt småarbeid før den kan nomineres. Kan du ta en kikk? Hvem er f.eks Prof. Sigurgeirsson osv. Mvh Røed (d · en) 15. jan 2009 kl. 21:56 (CET)

Skal se om jeg får tatt en titt i nærmeste fremtid. Dårlig med tid om dagen. :) — Galar71 16. jan 2009 kl. 09:27 (CET)

Stemme på tinget om no/nb[rediger kilde]

Lenket til denne fra min stemme på tinget der jeg stemte for å beholde no. Jeg hadde egentlig tenkt å stemme for å bytte til nb, men denne og denne fikk meg til å forandre mening. Leit. — Galar71 6. feb 2009 kl. 10:45 (CET)

Slettet side[rediger kilde]

Hei. Ser at du har slettet en side om "Avrop" 18. aug. 2008. Hva var bakgrunnen for det? Jeg skulle akkurat til å legge inn dette selv da jeg så at du hadde slettet siden tidligere... Mvh Maukon - fersk wikipedia-bruker

(blander meg) Denne artikkelen ble slettet fordi den ikke inneholdt annen informasjon enn betydningen av ordet. (En såkalt ordboksdefinisjon, noe som hører hjemme i Wiktionary, men ikke her.) Hvis du har planer om en artikkel med mer å by på (juridisk informasjon, historie, utbredelse, prosess, whatever), vil jeg anta den vil være velkommen. :) — the Sidhekin (d) 8. feb 2009 kl. 23:45 (CET)

En liten oppklaring[rediger kilde]

Jeg trekker tilbake det jeg skrev her tidligere. Yngve Jarslett 16. apr 2010 kl. 04:56 (CEST)

Tusen takk for jobbingen med Huggles config-fil! nsaa (disk) 24. mar 2009 kl. 21:08 (CET)

Bare hyggelig... Litt prøving og feiling... Har også lastet ned kildekoden til Huggle for å ta en titt, siden config-biten ikke er spesielt godt dokumentert, så det blir sikkert litt mer flikking etterhvert som jeg har mer tid... — Galar71 25. mar 2009 kl. 08:38 (CET)
Jeg ser dette programmet opererer med "andre advarsel" og "tredje advarsel". Kan man ikke blokkere før dette? Dette er terminologi fra en.wp, og ikke noe vi bruker i stor grad her. Det går vel på dne tre-advarsel-blokker-regelen der. Blir ikke dette litt rart her? Jeg vil ofte ha blokkert før tredje advarsel... MVH 3s 17. apr 2009 kl. 13:43 (CEST)
Heisann... Joda, man kan blokkere når man vil... For min del kommer det litt an på hvor mye tid jeg har på meg og hvor ille det er. Hvis det er sjikane så hender det f.eks. at jeg blokkerer tvert, også med Huggle, så det er fullt mulig. Det er bare mye lettere å gå gjennom mange endringer dersom man bruker knappen for revert & warn (og da får man disse evinnelige advarslene). Min erfaring er at én advarsel, i verste fall to, fungerer etter hensikten slik at vedkommende tar seg en selvpålagt tur i tenkeboksen. — Galar71 17. apr 2009 kl. 13:51 (CEST)


Kunne trenge en admin til å se på denne. Merket den for hurtigsletting, men merkingen bare fjernes. Er dette relevant for wp? mvhOoo86 19. apr 2009 kl. 11:39 (CEST)

Heisann...Så ikke meldingen før nå... Jeg ser den har blitt slettet igjen... Jeg hadde allerede hurtigslettet den en gang og er at den har blitt gjenopprettet, men nå er den slettet igjen, så da skulle ting være ok. — Galar71 19. apr 2009 kl. 17:09 (CEST)
Ja, noen tok det før det gikk for lang tid. Takk, likevel. Jeg mener også å ha sett noe lignende i ulike former for en stund siden, så dette er nok en festlig gjenganger. Ooo86 20. apr 2009 kl. 09:55 (CEST)

77.110.193.167[rediger kilde]

Kan du gi h*n en laaaaang ferie? Harry Wad 22. apr 2009 kl. 16:46 (CEST)

Heisann... Har allerede gitt h*n en ferie, dog ikke så lang... Takker for at du sier fra. :) — Galar71 22. apr 2009 kl. 17:04 (CEST)

Geologi?[rediger kilde]

Hei. Kan du ta en kikk på geologi-avsnittet på Adirondack-fjella? Har oversatt/forkorta fra engelsk, men fagfeltet er fjernt for meg. Hilsen GAD 19. aug 2009 kl. 15:03 (CEST)

Heisann... Sorry, det tok litt tid... Fryktelig travelt privat om dagen... Jeg er langt i fra noen geolog, men jeg har skrevet en del artikler og avsnitt om det etter ganske grundig research – hovedsaklig i forbindels med artikler om Island. Jeg kan ta en titt og se om jeg ser noe som ikke virker korrekt. :-) — Galar71 24. aug 2009 kl. 21:34 (CEST)

Advarsler ;)[rediger kilde]

Mulig du bør se på innstillingene i Huggle (har ikke selv brukt det verktøyet, så jeg vet ikke hvordan det funker). Men her la du inn andre advarsel på en diskusjonsside med redigeringsforklaring «fjerde advarsel» og tekst «dette er den eneste advarsel...»[1] Nuvel, poenget om at det er siste advarsel kommer uansett rimelig godt fram :D Vennlig hilsen Finn Rindahl disk. 14. sep 2009 kl. 15:10 (CEST) kverulant med midlertidig wikipedia-comeback

Hei, Finn... Takker for tilbakemeldingen... Jeg ser poenget. Bør kanskje ta en liten titt på malene og tekstene som brukes for å gjøre et slikt scenario litt mer tydelig. Jeg har lite tid til WP om dagen, og da er Huggle et utmerket verktøy for å fjerne mest mulig vandalisme på kortest mulig tid. Galar71 14. sep 2009 kl. 15:18 (CEST)

Reklame for bok[rediger kilde]

Hei. Hvis du er veldig interessert i F-35 / JSF-programmet og har 350 kroner du veldig gjerne vil bli kvitt tenkte jeg jeg skulle tipse deg om en bok. F-35 Lightning II - Fremtidens jagerfly av Erlend Larsen er nettopp kommet ut, visstnok den første boka i verden om flyet F-35 i følge Teknisk ukeblad. Boka går ikke ekstremt i dybden, men gir en veldig grei oversikt over alle aspektene med flyet og programmet (samt toucher innom litt andre jagerfly) gjennom 165 A4-sider, med mye bilder og grafikk.

Jeg har nettopp lest gjennom den, og tenkte jeg skulle oppdatere F-35-artikkelen litt. Mange av tallene for innkjøp og erstatninger er helt forskjellige. Ha en fin helg! Yosh 31. okt 2009 kl. 23:21 (CET)

Heisann... Jeg takker for tipset... Alltid interessert i ny informasjon. Du bør absolutt oppdatere artikkelen – den trenger nok en liten dytt. Galar71 1. nov 2009 kl. 16:46 (CET)

Åremålsvalg administratorer[rediger kilde]

Hei Galar71. Det er nå straks tid for en ny valgrunde for sytten av våre sittende administratorer, og pr. listen på Wikipedia-diskusjon:Administratorer#Åremålsvalg_15._mai_2012 er du er en av de som skal opp til gjenvalg.

Jeg har laget en valgside på Wikipedia:Administratorer/kandidater/2012-05-15. Dersom du ønsker å stille til valg for en ny periode trenger ikke ikke foreta deg noe med listen. Dersom du ikke ønsker å stille for en ny periode kan du fjerne brukernavnet ditt fra listen.

Valget starter søndag 15. mai kl. 00:00 og pågår en uke.

Hilsen Kjetil_r 6. mai 2012 kl. 13:06 (CEST)[svar]

Takk, takk! Jeg ønsker definitivt å beholde knappene, så jeg lar det stå. :) — Galar71 7. mai 2012 kl. 11:19 (CEST)[svar]
Alltid flott når man patruljerer siste endringer og får beskjed om at man ikke kan tilbakestille fordi noen andre allerede har tilbakestilt. Godt jobbet med patruljering, har du noen planer for artikkelskriving fremover? Profoss (kontakt) 8. mai 2012 kl. 13:28 (CEST)[svar]
Takk, takk... :) Jeg har hatt et par "falske" starter de siste månedene med å komme i gang igjen, men ble gjort oppmerksom på at jeg er oppe til valg som administrator på åremål. Jeg tror det ble sparket som trengtes for å komme i gang igjen. Det blir mest vandalismebekjempelse, og da i hovedsak ved hjelp av Huggle... Jeg har ambisjoner om å skrive mer, men i første omgang så blir det vandalismebekjempelse, så jeg håper i utgangspunktet jeg får beholde "knappene". :) Etterhvert så tror jeg det skal bli tid til en artikkel eller to – fremdeles en del artikler jeg har lyst til å skrive/oversette. — Galar71 8. mai 2012 kl. 13:41 (CEST)[svar]

Flytting[rediger kilde]

Hei! Kan du flytte Omega Pharma – Quick-Step til omdirigeringssiden Omega Pharma-Quick Step? På forhånd takk. --Pirker (diskusjon) 8. mai 2012 kl. 17:58 (CEST)[svar]

Hei. Det ser ut for meg som den allerede ligger korrekt plassert - ihvertfall hvis en skal gå etter navngivingen neders på websiden som er referert. Alternative burde den kanskje ligge med en vanlig "dash" (-) istedenfor en "lang" dash (–), som den har nå. — Galar71 8. mai 2012 kl. 18:14 (CEST)[svar]
Jeg vil ha den med én vanlig dash, uten mellomrom, men kan ikke flytte den selv. --Pirker (diskusjon) 8. mai 2012 kl. 18:17 (CEST)[svar]
Hvis en skal gå etter navnet de selv bruker, så bør vel navnet være "Omega Pharma - Quick-Step" - altså vanlig dash, men med mellomrom før og etter. Da henviser jeg til hvordan de selv skriver navnet sitt nederst på hjemmesiden deres. Der skriver de selv følgende: "© 2012 Omega Pharma - Quick-Step. All rights reserved." Jeg ser forøvrig at de har brukt det navnet du helst vil ha på engelsk Wikipedia (liten dash uten mellomrom før og etter), så jeg kan godt flytte det dit - bare gi beskjed om hva mener passer best av de to, så skal jeg flytte den. :) — Galar71 8. mai 2012 kl. 18:29 (CEST)[svar]
Jeg vil ha samme som engelsk. Mellomrom er irriterende, og jeg tror de er brukt for å skille bindestreken mellom de to sponsorene og den korte prikken mellom Quick og Step --Pirker (diskusjon) 8. mai 2012 kl. 18:32 (CEST)[svar]
Sånn, da skulle det være i orden. Gi beskjed hvis noe ikke stemmer. :) — Galar71 8. mai 2012 kl. 18:44 (CEST)[svar]

Portalkonkurranse[rediger kilde]

Hei, siden du vedlikeholder portalen Luftfart, har jeg bare lyst til å tipse deg om at ukens konkurranse er portaloppussing, spesielt siden konkurransen kom på plass litt i siste liten. Det er ikke en konkurranse mellom portalene, så man kan bidra på portalen(e) man ønsker, og forhåpentligvis kan det være en fin anledning til å pusse litt på portalene sammen. – Danmichaelo (δ) 10. sep 2012 kl. 10:44 (CEST)

English Electric Lightning Ikke første som kune bryte lydmuren uten etterbrenner.[rediger kilde]

Hei ser du er oppretter av en artikkel om English Electric Lightning og der skriver du at dette var det første flyet som kunne bryte lydmuren uten å bruke etterbrenner. Dette er faktisk ikke korrekt. Hawker Hunter som er et eldre fly og som ikke hadde etterbrenner i det hele tatt kunne og bryte lydmuren. Rett nok ved å gå i stup fra stor høyde. Men som sagt det var lenge før English Electric Lightning brøt lydmuren ute etterbrenner. Kjetil Eggen (diskusjon) 1. apr 2013 kl. 00:19 (CEST)

Hei, Kjetil.. Jeg ser hva jeg har skrevet, og det kan vel presiseres. Siden det er snakk om Supercruise er det altså snakk om å fly i overlydshastighet over tid, altså opprettholde overlydshastighet, uten å bruke etterbrenner. — Galar71 3. apr 2013 kl. 13:26 (CEST)
Oki ja ser forskjellen nå. Kjetil Eggen (diskusjon) 5. apr 2013 kl. 10:45 (CEST)

Wikipedia Academy 2013[rediger kilde]

Hei ! Jeg håper å se deg på årets wikipedia Academy som arrangeres lørdag 14. desember på Arkitekturmuseet i Oslo. Styret har forespurt mange enkeltpersoner om programønsker, og forespurt hele nettsamfunnet gjennom innlegg på ting og torg. Vi har utfra dette lagt opp til et variert program med mange tema som forhåpentlig treffer wikipedianere. Vi skal se nærmere på, og diskutere, Wikidata, Visual Editor, botproduksjon, bruk av frie kartdata, kultursamarbeidet, wikipedianere som er utplassert i institusjoner, og vi skal få en presentasjon av den mye omtalte artikkelen om The decline of Wikipedia. Blant mange spennende foredragsholdere har vi hentet flere fra interne Wikipedia-rekker, men også eksterne foredragsholdere som vil rette sine blikk på Wikipedia utenfra. Det blir premiering av Årets wikipedianer og av vinnerne i Wiki Loves Monuments 2013. Etter akademiet går vi rett videre til årets Julebord, på Gamle Rådhus. Se det varierte programmet her. Lørdag 14. desember kan du treffe dine kolleger på Norges største kunnskapsdugnad! Vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 16. nov. 2013 kl. 01:31 (CET)[svar]


Wikimedia Norges julebord[rediger kilde]

Tradisjonen tro blir Wikimedia Norges julebord også i år avholdt i andre etasje på Gamle Rådhus i Oslo, og det skjer 8. desember kl 18.00. Det blir premiering av vinnerne av Wiki Loves Monuments, og styret vil i tillegg markere valget av Årets Wikipedianer.

Det er valg mellom pinnekjøtt og lutefisk på Gamle Rådhus, og prisen for juletallerken per person er kr 400 for ikke-medlemmer, og kroner 200 for medlemmer. Drikke betales av hver enkelt. Påmelding kan skje innen 23. november enten ved å bruke skjemaet her (innlogget), eller ved å sende en mail til erlend@wikimedia.no.

Husk å oppgi navn og ønsket meny. Betaling skjer enten på forhånd (konto 1503 08 00866) eller kontant ved ankomst på Gamle Rådhus.

Med vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 14. nov. 2014 kl. 15:35 (CET)[svar]

Bug i Huggle?[rediger kilde]

Hei, jeg ser du bruker Huggle aktivt til tilbakestillinger av vandalisme. Redigeringsforklaringen som genereres ser ut til å være behftet med en bug, da brukernavn/IP-adresse mangler i forklaringen (se f.eks. [2]). Er det noe du har mulighet til å gå inn og rette opp? - 4ing (diskusjon) 11. mai 2016 kl. 11:53 (CEST)[svar]

Hei. Jeg tror det skal gå an å endre, og jeg skal ihvertfall ta en titt på det ved nærmeste anledning. Kan du gi meg et eksempel på hvordan du ville forventet at det skulle sett ut? Regner med du refererer til at det kun står diskusjon (bidrag) i forklaringen, men at det kanskje skulle ha stått 82.134.45.140 eller noe sånt? — Galar71 (diskusjon) 11. mai 2016 kl. 12:01 (CEST)[svar]
Ja, du kan jo se hvordan resultatet uten bruk av Huggle: [3]. - 4ing (diskusjon) 11. mai 2016 kl. 12:15 (CEST)[svar]
Da har jeg testet og endret litt. Ser ut til at det er en bug i Huggle som gjør at vi ikke kan få eksakt den samme teksten (på grunn av en substitusjonsvariabel som får feil verdi), men teksten skal ihvertfall ha brukernavnet nå. — Galar71 (diskusjon) 12. mai 2016 kl. 12:59 (CEST)[svar]

Hej! Snabb fråga: Var du klar med listan över norska ord? /Johan (WMF) (diskusjon) 2. jun. 2016 kl. 16:46 (CEST)[svar]

Hei, Johan! Nei, jeg har flyttet de siste ukene, så jeg har ikke hatt nok tid, så det gjenstår litt arbeid. :) — Galar71 (diskusjon) 2. jun. 2016 kl. 21:30 (CEST)[svar]

Hei

Jeg har ikke sjekket ennå, men fungerer denne på vår patruljering? Nsaa (diskusjon) 5. jun. 2017 kl. 10:36 (CEST)[svar]

Heisann.. Jeg har prøvd å teste det, men fikk det ikke til å fungere. Hadde nok vært bra om du kunne testet det også. Hvis det ikke fungerer så er det fremdeles mulig vi kan konfigurere oss fram til det. Dokumentasjonen er heller slett, så en del av konfigurasjonen jeg har gjort har jeg funnet ut etter å ha lest kildekoden til Huggle. — Galar71 (diskusjon) 9. jun. 2017 kl. 15:43 (CEST)[svar]

Åremålsvalg[rediger kilde]

Hei! 15. mai er det åremålsvalg på administratorer igjen, og du er en av dem som er på valg. I den forbindelse bør du bekrefte om du stiller til gjenvalg, og skrive en kort presentasjon på valgsiden. Dersom du ikke ønsker gjenvalg du gi beskjed under denne meldingen eller på valgsiden. Du kan også gi beskjed på e-post. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 28. apr. 2018 kl. 12:43 (CEST)[svar]

Åremålsvalg mai 2020[rediger kilde]

Hei! 15. mai er det åremålsvalg på administratorer igjen, og du er en av dem som er på valg. I den forbindelse bør du bekrefte om du stiller til gjenvalg, og skrive en kort presentasjon på valgsiden. Dersom du ikke ønsker gjenvalg kan du gi beskjed under denne meldingen eller på valgsiden. Du kan også gi beskjed på e-post. Mvh. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 5. mai 2020 kl. 11:55 (CEST)[svar]

Avstemning om referanser fra Wikidata[rediger kilde]

Hei, Erik F har startet en avstemning på Tinget om hvorvidt vi ønsker å stanse ordningen der referanser i infoboksen blir hentet fra Wikidata. Bakgrunnen er at dette har vært et stridstema siden det ble innført for ca ett år siden. Ordningen med referanser fra Wikidata ble iverksatt basert på en "avstemning/meningsmåling" som Jeblad arrangerte for ett år siden. Mange viste ikke helt hva dette innebar og få deltok. Vennligst stem For For eller Imot Imot, og så kan du eventuelt komme med en presisering etter stemmen, slik flere andre har gjort. Avstemningen vi foregå over 2 uker.--Ezzex (diskusjon) 20. mai 2020 kl. 19:31 (CEST)[svar]

Huggle hurtigslet[rediger kilde]

Heisan, ser ut som du kan litt Huggle, Hurtigslet i Config trenger litt småarbeid, vänligen se denne som bara producerar texten "Hurtigslettet," Dan Koehl (diskusjon) 29. mai 2020 kl. 09:45 (CEST)[svar]

Hei.. Takk for tilbakemeldingen. Hva var det du forsøke å gjøre her, som resulterte i den teksten? Har forøvrig gjort veldig mye med huggle-configen tidligere, og tenkte jeg snart skulle gå gjennom configen og sette den opp på nytt med nye .yaml-configfiler. — Galar71 (diskusjon) 31. mai 2020 kl. 21:30 (CEST)[svar]

How we will see unregistered users[rediger kilde]

Hei!

Du mottar denne beskjeden fordi du er administrator på en Wikimedia-wiki.

Når noen redigerer en Wikimedia-wiki uten å være logga inn viser vi i dag IP-adressen deres. Som du kanskje allerede veit, vil vi ikke lenger kunne gjøre dette i framtida. Denne avgjørelsen er tatt av Wikimedia Foundations juridiske avdeling fordi normer og bestemmelser rundt personvern online har endra seg.

I stedet for IP-adresser vil vi vise en maskert identitet. Som administrator vil du fortsatt ha tilgang til IP-adressene. Det vil også komme en ny brukerrettighet for de som trenger å se hele IP-adressa til uregistrerte brukere for å bekjempe hærverk, trakassering og spam uten å være administrator. Patruljører vil også se deler av IP-adressa uten denne brukerrettigheten. Vi jobber også med å utvikle bedre verktøy for å hjelpe til med dette.

Hvis du ikke har sett dette før kan du lese mer på Meta. Hvis du ikke vil gå glipp av tekniske endringer på Wikimedia-wikiene kan du abonneredet ukentlige tekniske nyhetsbrevet.

Vi har to forslag til hvordan denne identiteten kan fungere. Vi ønsker tilbakemelding på hvilket forslag du syns funker best for deg og din wiki, nå og i framtida. Du kan komme med tilbakemeldinger på diskusjonssida på et hvilket som helst språk. Forslagene ble posta i oktober, og vi vil konkludere diskusjonen etter 17. januar.

Tusen takk. /Johan (WMF)

4. jan. 2022 kl. 19:18 (CET)

Åremålsvalg mai 2022[rediger kilde]

Hei! 15. mai er det åremålsvalg på administratorer igjen, og du er en av dem som er på valg. I den forbindelse bør du bekrefte om du stiller til gjenvalg, og skrive en kort presentasjon på valgsiden. Dersom du ikke ønsker gjenvalg, kan du gi beskjed under denne meldingen eller på valgsiden. Du kan også gi beskjed på e-post. --Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 3. mai 2022 kl. 12:36 (CEST)[svar]

Wikipedia:Administratorer/kandidater/2022-05-15: Forskjell mellom revisjoner - er dette du som har lagt inn? --Vennlig hilsen Erik d.y. 4. mai 2022 kl. 22:16 (CEST)[svar]

Heisann... Ja, det var meg. Jeg har lagt det inn på nytt nå. La ikke merke til at jeg ikke var pålogget. Takk for at du følger med. :) — Galar71 (diskusjon) 4. mai 2022 kl. 22:35 (CEST)[svar]