Tyrell Biggs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tyrell Biggs
Født22. des. 1960Rediger på Wikidata (63 år)
Philadelphia
BeskjeftigelseBokser Rediger på Wikidata
Utdannet vedWest Philadelphia High School
NasjonalitetUSA
SportBoksing
Høyde196 centimeter

Tyrell Biggs (født 22. desember 1960 i Philadelphia, USA) er en amerikansk tidligere bokser. Han var den første utøver som vant gull i klassen super tungvekt som var en ny vektklasse i Sommer-OL 1984 i Los Angeles. I de olympiske lekene slo han blant annet ut fremtidig verdensmester Lennox Lewis på poeng. Han ble også mester i samme klasse i de Panamerikanske leker i 1983.

Biggs debuterte som profesjonell i 1984 og vant 15 strake seire. Han var ubeseiret da han fikk tittelkamp mot Mike Tyson i 1987. Ekspertene regnet Biggs som en farlig motstander for Tyson, men slik gikk det ikke. Biggs vant 1. runde, men ble utklasset og slått knockout i 7. runde etter å ha vært i gulvet to ganger. Tyson var tydelig irritert på Biggs i intervjuet efter kampen og sa han tydelig kunne høre at Biggs gren i løpet av kampen. Tyson hadde forut for kampen blitt verbalt hånet av Biggs og stemningen mellom de to var bitter.

Etter tittelkampen gikk Biggs karrière nedover. Han ble senere slått av både Riddick Bowe og Lennox Lewis, begge gangene på knockout.

Han vil huskes for sitt store potensial og sin glimrende amatørkarriere som ble kronet med olympisk gull. Han slet imidlertid med narkotika- og alkoholproblemer store deler av både amatør- og proff-karrièren.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]