Turmarsj

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Turmarsj er en form for sport hvor man går arrangerte turer. I Norge er turmarsjene arrangert av Norges Turmarsjforbund sentralt, og en rekke turmarsjforeninger lokalt.

Sporten passer for alle mennesker, små og store, og man trenger ikke andre egenskaper for å delta enn turglede. Du trenger ikke engang å kunne gå, da det ikke er uvanlig å se barnevogner og rullestoler ute i løypa. Det er ingen konkurranse, tidtaking eller vinnere, bare muligheter for trim og sosialt samhold, samt muligheter for å være med på bussturer og andre turer til andre steder i inn- og utland for å delta i turmarsjer andre steder. For å delta må man betale en deltakeravgift som varierer fra 20 til litt over 100 NOK, avhengig av om man kun ønsker IVV-stempel i kilometer/deltakerbeviset eller medalje i tillegg til IVV-stempel.

Distansene man går varierer fra 5 til over 20 km, og terrenget varierer mellom asfalt i sentrumsgater, landeveier, skog og fjell. Det er en bra måte å bli kjent med egen by eller andre byer på.

i tillegg fines faste vandringer i det ganske land:

PV - Permanente Vandringer- kort og lan løype som kan gåes året rundt (om ikke vær/Årstid gir noen begrensninger)

RV - rundvandringer - et knippe løyper som tilsammen blir en vandring rundt omkring i samme kommune og gir ett deltakerstempel pr 20 km samt alle tilbakelagte km når den er fulført.

Topptur

Fjeltur med NTF sin løyper

Tur-O

Alle aktiviteter kan stemple Kilometer og deltakelser etter gitte regler. Les mere på Norges Turmarsjforbund sine sider eller kontakt lokale klubber som arrangerer turmarsjer på ditt nærsted.