Turbotroll

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Illustrasjon: Cecilie Sveberg

Turbotroll er en norsk musikkgruppe som spiller egenkomponert musikk for barn. Siden 2012 har gruppen reist rundt om i landet og underholdt små og store med sine sprudlende musikkforestillinger - alt fra barnehager til festivaler og kulturhus. Gruppen består av karakterene Føzz, Rumle og to “kriblekropper” som spiller ulike instrumenter. Sammen utgjør de en smårampete kvartett som ikke er redd for å by på seg selv. Turbotroll digger å danse, og dansetrinnene sprer seg alltid i publikum. Når trolla slår på turboen er det ingen som klarer å sitte stille.

Turbotroll har per 2020 gitt ut to album og en singel. Konsertforestillingen er preget av mye dans og humor, men også noe alvor. Låtene er skrevet på barnas premisser, og har tekster som de kan kjenne seg igjen i. Hva er det for eksempel som lukter tåfis og hvem fant opp innestemmen? Rumle lurer på hva som er greia med appelsin i sjokoladen, mens Føzz finner frem superhelten når det er litt skummelt å legge seg. Trollene har også laget sin egen hyllest til alle verdens kosedyr. Musikkforestillingen er svært interaktiv, noe som gjør at barna er med på å sette sitt preg på innholdet. Låtene er skrevet for de minste (3–8 år), men kan fort lokke frem barnet i større kropper også.

Turbotroll består av: Tone Rekdal Sperre, Christin Bastiansen. Kriblekroppene består av: Geir Kristian Breivik, Ole Morten Sommer.[1]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

  • Foto: Kjetil Rostad
    Gravemaskin & Sjokolade - album 2020
  • Kriblesommer - singel 2019
  • Turbotroll - album 2016

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]