Hopp til innhold

Trondhjemsridtet 1919

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Trondhjemsridtet 1919 er en forening som arrangerer veteranmotorsykkelløpet ved samme navn hvert 2. år. Arrangementet og foreningens mandat er inspirert av det historiske landeveisløpet "Trondhjemsridtet" som ble arrangert første gang i 1919. [1]

Kulturhistorisk motorsykkelløp[rediger | rediger kilde]

Trondhjemsridtet - "det originale motor cycleløpet" – er Norges eldste og lengste veteranmotorsykkelløp. Landeveisløpet representerte i 1919 oppstarten for organisert motorsport i Norge. Trondhjemsridtet er i dag et utholdenhetsløp forbeholdt de aller eldste veteranmotorsyklene, som går over fire dager tur/retur Oslo-Trøndelag . Trondhjemsridtet er dedikert til entusiaster og eiere av riktig gamle motorsykler – 70 år eller mer – som ønsker å oppleve den unike følelsen av historiske kjøretøy på vakre, historiske veier gjennom Sør-Norge.

Aktivt motorhistorisk kulturvern[rediger | rediger kilde]

Dette historiske løpet er ikke bare en utholdenhetstest for fører og veteranmotorsykkel. Trondhjemsridtet "tar museet ut på veien" og gir deltakerne en unik blanding av kulturarv og aktiv bruk, som bidrar til å bevare og videreføre historien om motorsykkelkulturen i Norge.

Dugnadsbasert forening[rediger | rediger kilde]

Trondhjemsridtet 1919 er en ideell organisasjon med formål å fremme interesse for aktiv bruk av eldre veteranmotorsykler i Norge, gjennom deltakelse i lange løp på historiske veier. Foreningens prioriterte aktivitet er å arrangere Trondhjemsridtet basert på det historiske landeveisløpet for motorsykler som ble arranger i perioden 1919-1924 (Norges første offisielle løp for motorkjøretøy). Som medlemmer i foreningen opptas de som ønsker å bidra til at foreningens formål blir oppfylt. Alle medlemmer må aktivt ta del i foreningens arrangementer. Alle aktiviteter er dugnadsbaserte.

Trondhjemsridtet er det eneste nordiske motorsykkel arrangementet som gjennomføres i samarbeid med FIVA, den internasjonale sammenslutningen for vern av historiske kjøretøy. Trondhjemsridtet støttes av Norsk Motor Klubb (NMK), Landsforbundet av Motorhistoriske Kjøretøyklubber (LMK) og Norsk Veteran Motorsykkel Club (NVMC).

Visjon for Trondhjemsridtet 1919: "Vi gjenskaper historien og kjører museet ut på veiene"

Foreningens hjemmeside: trondhjemsridtet.com

  1. ^ «Hvordan det startet». trondhjemsridtet.com. Besøkt 16. juli 2024.