Timm Collegiate

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Timm Collegiate

Timm Collegiate var en serie amerikanskbygde toseters småfly produsert på slutten av 1920-tallet av Timm Aircraft.

Design og utvikling[rediger | rediger kilde]

Serien hadde parasoll-vinger, med fast understellet og halehjul. De seks eksemplarer som ble bygget mellom 1928 og 1930 ble utstyrt med et utvalg av motorer på mellom 90 og 185 Hk. I løpet av flyenes levetid ble flere bygget om med forskjellige motorer.

Operativ historie[rediger | rediger kilde]

I løpet av sin operative levetid ble flere av de seks Collegiate utstyrt med erstatnings-motorer, noe som ga opphav til nye betegnelser. Fyene ble stort sett brukt av private både før og etter andre verdenskrig. I 1930 satte den den første Collegiate, M-150  «City of Los Angeles» utholdenhetstekord, fløy i 378 timer tilsvarende 27 677 Km over Rosamond Dry Lake i California.

De amerikanske luftfartøyregister hadde registrert to overlevende luftdyktige eksemplarer i august 2009. En var brukt av en privat eier i California. Den andre var eiet av Albert I. Stix og står på utstillining i Historic Aircraft Resturation Museum (HARM) på Dauster Field, Creve Coeur i nærheten av St. Louis Missouri.To andre eksempler er lagret i en privat samling i Springfield, Oregon.