Three Fingered Jenny

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Three Fingered Jenny
Generell informasjon
GenreMysteriefilm, stumfilm
Utgivelsesår1916
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiEdward LeSaint Rediger dette på Wikidata
ManusHarvey Gates Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeWilliam Garwood, Stella LeSaint, Laura Oakley, Carmen Phillips Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1916
Eksterne lenker

Three Fingered Jenny er en amerikansk stumfilm fra 1916, regissert av Edward J. Le Saint.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

På værelset sitt ved Monumental Hotel forteller Lord John om alt som skjedde natten før, når han måtte redde Maida Odell. Hun hadde insistert på å bli medlem av Grey Sisterhood. Men Lord John var overbevist om at det var noe som ikke stemmer, og han utsetter derfor sin planlagte avreise til Europa. Han får tak i Paul Teano, og instruerer ham til å ta fotografier av visse fingeravtrykk som Lord John hadde oppdaget på en merkelig boks oppdaget under sengen hans. Lord John forklarer også til Paul at to netter tidligere hadde to fremmede kvinner, kledd i draktene til det Grey Sisterhood, overnattet ved et rom tvers over gangen for ham. Men i løpet av natten hadde noen kommet seg inn på hans eget værelse, og stjålet visse diagrammer fra ham.

The Grey Sisterhood er under oppsyn av en merkelig, ukjent kvinne, og skal visstnok være en organisasjon som arbeider med veldedighet. Det er også kjent at denne merkelige kvinnen er søsteren til en Rameses, en egyptisk hypnotisør. Det blir også antydet at Rameses har utøvd en merkelig, usporbar innflytelse over Maida Odells mumie, som Rameses vet inneholder verdifulle edelsteiner. Lord John ankommer Odell-familiens hjem, hvor han blir nektet adgang til Maida. I mellomtiden har Paul Teano gjort en oppsiktsvekkende oppdagelse.

I rommet på andre siden av gangen hadde Paul oppdaget avtrykket av en kvinnes hånd med bare tre fingre. Dette fotograferer han sammen med fingeravtrykk av en barnehånd inni den merkelige boksen. Det viser seg at Paul tidligere hadde bodd i Italia sammen med sin kone, Jenny. Men en dag forsvant hun sammen med barnet deres, Nickie. Paul kom deretter til Amerika for å leter sin kone. Men Jenny var også medlem av Grey Sisterhood. Den kvelden invaderer Lord John og Paul søsterskapets hovedkvarter. Lord John klarer ikke å redde Maida, men de finner igjen Jenny. Men hun forklarer at organisasjonen fremdeles holder sønnen hennes, Nickie, fanget. Hun ønsker derfor å vende tilbake til søsterskapet, for å hindre at barnet hennes lider alt for mye i hennes fravær.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • William Garwood som Lord John
  • Stella Razeto som Maida Odell
  • Carmen Phillips som Jenny
  • Malcolm Blevins som Richard Wayne
  • Laura Oakley

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]