There Goes My Everything

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

«There Goes My Everything» er en amerikansk populærmusikksang med melodi og tekst av Dallas Frazier. Den ble publisert i 1965. Sangen er best kjent i en versjon fra 1966 med Jack Greene. Den tilbrakte syv uker på toppen og lå i totalt 21 uker på den amerikanske Billboard Hot Country Songs-listen. Sangen vant også flere priser, innbefattet Single of the Year og Song of the Year på den aller første CWA Awards-utdelingen. I tillegg ble albumet med samme tittel kåret til Album of the Year og Greene ble kåret til Male Vocalist of the Year.

Sangen[rediger | rediger kilde]

Sangen handler om et par som bryter opp, men hvorfor er et mysterium. Sangens jeg-person sier han kan høre en stemme referere til ham som darling, men det virker usannsynlig, siden bruddet er bittert. Sangen beskriver jeg-personens følelser idet elskerinnen forlater ham. Han kommer til å innse hvor mye hun betød for ham nå som han mister henne.

«There Goes My Everything» blir i dag betraktet som en countrymusikkstandard. Mange artister har gjort coverversjoner av den.

Engelbert Humperdinck[rediger | rediger kilde]

Briten Engelbert Humperdinck spilte første gang inn sin versjon i 1967. Den ble utgitt på singlene Decca F.12510 (i Storbritannia) og på Parrot 45-400 (i USA). Musikalsk leder var Johnny Harris. Produsent var Peter Sullivan. Han gjorde en nyinnspilling av den på den vesttyske LP-platen Träumen mit Engelbert (Ariola) fra 1986.

Elvis Presleys versjon[rediger | rediger kilde]

Elvis Presley spilte inn sangen i RCA Studio B, Nashville, 8. juni 1970[1] Den ble utgitt på singlen RCA 47-9960 i desember 1970.[2] Produsent var Felton Jarvis.[1]

Andre versjoner[rediger | rediger kilde]

Kristne versjoner[rediger | rediger kilde]

Melodien blir brukt i den kristne svenske sangen «Han är min sång och min glädje» med Pelle Karlsson.[3] Den er kjent som «Han er min sang og min glede» på norsk[4] og som «Han er min sang og glæde» på dansk.[5]

Norske versjoner[rediger | rediger kilde]

Kjell Grunnteig har skrevet en verdslig norsk tekst. Hans versjon bærer tittelen «Min eneste kjærlighet». Som kristen tekst brukes en norsk oversettelse av Pelle Karlssons svenske tekst.

Innspillinger[rediger | rediger kilde]

År Sangtittel Albumtittel Artist Tekstforfatter Platetype Platemerke og katalognumer
«Min eneste kjærlighet» Kjell Grunnteig
Kjell Karlsens orkester
Kjell Grunnteig Single Triola TN 492
1972 «Min eneste kjærlighet» Melodier fra Ni-timen Kjell Grunnteig
Kjell Karlsens orkester
Kjell Grunnteig LP Flora TNBL 812
1976 «Han er min sang og min glede» «Hele menigheten synger» Han er min sang og min glede Rune Larsen Pelle Karlsson LP lu-mi LUMI 200/84

Triola- og Flora-innspillingene er identiske.

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Artist Liste Høyeste
plassering
Uker på listen Dato for listeplassering
Jack Greene USA Billboard Hot Country Singles-listen # 1 # 1 i 7 uker 1966
Engelbert Humperdinck Storbritannia Storbritannia # 2 29 27. mai 1967
Engelbert Humperdinck USA Billboard Hot 100-listen # 20 1967
Elvis Presley USA Billboard Easy listening-listen # 2 1971
Elvis Presley USA Billboard Hot Country Singles-listen # 9 1971
Elvis Presley USA Billboard Hot 100-listen # 2 1971

Referanser[rediger | rediger kilde]