The Woman from Mellon’s

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Woman from Mellon's
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1910
NasjonalitetUSA
Lengde11 min.
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiD. W. Griffith Rediger dette på Wikidata
ManusD. W. Griffith Rediger dette på Wikidata
FotoBilly Bitzer Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeBilly Quirk, George Nichols, Mary Pickford, Linda Arvidson, Dorothy Bernard, Kate Bruce, Charles Craig, Frank Evans, Francis J. Grandon, Guy Hedlund, Dell Henderson, James Kirkwood, Henry Lehrman, Owen Moore, Anthony O'Sullivan, Alfred Paget, Lottie Pickford, Gertrude Robinson, Mack Sennett, Dorothy West Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapBiograph Company Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Biograph Company
Premiere(r)1910
Eksterne lenker

The Woman from Mellon's er en amerikansk stumfilm fra 1910, regissert av D. W. Griffith.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Harry Townsend, en ung og dyktig aksjemegler, er forelsket i den attraktive datteren til James Petersby - en Wall Street-magnat. Ettersom Harry ser ut til å være en veldig lovende ung mann, gir Petersby snart sitt samtykke til ekteskapet deres. Men Harry blir imidlertid hardt rammet av panikk i aksjemarkedet, og mister praktisk talt alle pengene sine. Dette forandrer situasjonen dramatisk, og den unge elskeren blir derfor forbudt den velstående eldre mannens hjem. Fortvilet går Harry for å skaffe seg jobb, og svarer på en annonse fra et detektiv-byrå.

Der oppdager han at sjefen er en gammel venn av ham, og derfor får Harry jobben. Deretter reiser han til kjæresten sin, for å informere henne om suksessen hans. Men faren hennes oppdager ham der og kaster ham ut, og mistenker at det unge paret planlegger å stikke av sammen. Petersby skriver deretter et brev til Mellon Detective Agency for å sende en pålitelig kvinne til hjemmet hans som vakt og følgesvenn for datteren hans, som han mistenker kommer til å reise sin vei sammen med Harry. Men dette er tilfeldigvis det samme byrået som Harry nylig har koblet til.

Derfor overbeviser han sjefen sin om å gi ham denne jobben. Så kler han seg ut som en kvinne, skaffer seg passende klær, og barberer av seg barten sin før han dukker opp ved Petersby-herskapshuset. Harry avslører snart sin identitet til kjæresten sin, men faren hennes blir også betatt av denne attraktive fremmede kvinnen. Foruten å flørte med det han tror er en kvinne, kommer den eldre mannen også med verdifulle tips på aksje-markedet - som Harry umiddelbart gjør godt bruk av, og han skaffer seg etter hvert formuen sin tilbake.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Billy Quirk som Harry Townsend
  • George Nichols som James Petersby
  • Mary Pickford som Mary Petersby. Datteren til James
  • James Kirkwood som en pastor
  • Linda Arvidson som en detektiv
  • Kate Bruce som en hushjelp
  • Charles Craig som en detektiv / Politi-betjent
  • Frank Evans som en hovmester

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]