The Weakness of Strength

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Weakness of Strength
Generell informasjon
GenreDramafilm, stumfilm
Utgivelsesår1916
NasjonalitetUSA
Lengde50 min.
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiHarry Revier Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeEvelyn Brent, Clifford Grey, Edmund Breese Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Metro Pictures
Premiere(r)1916
Eksterne lenker

The Weakness of Strength er en amerikansk stumfilm fra 1916, regissert av Harry Revier.[1][2]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Gjennom et eiendomskjøp kjøper Daniel Gaynor alle rettighetene til vann-veien som fører fra Moose River til et større sagbruk. Den opprinnelige eieren hadde aldri benyttet seg av disse rettighetene. Men Gaynor, hvis eneste tanke er å få tjene mest mulig penger, nekter å la tømmerstokkene fløtes nedover elven som renner gjennom eiendommen hans. Mennene ved sagbruket misliker denne urettferdigheten, og en konfrontasjon oppstår mellom Gaynor og Bill Jackson - som representerer de andre tømmermennene. Den hensynsløse måten Gaynor håndterer mennene på, gjør at han mister sympatien til en av hans venninner, Mary Alden, en enke og lærer - som Gaynor er forelsket i. Tømmerhoggerne blir tvunget til å selge all produksjonen deres direkte til Gaynor, og får en dårligere pris enn de har fått noen gang tidligere.

Gaynor har måttet få bistand fra sheriffen og hans stedfortrederne for å beskytte sine egne interesser. Fornøyd med Gaynors utøvende evner, tilbyr firmaet ham stillingen som daglig leder - og han reiser snart til storbyen. Mary Alden nekter å reise sammen med ham som hans kone, for hun tror ikke at ordentlig lykke kan bygges på grunnlag av urettferdighet. Ved skipsverftene fortsetter Gaynor på den samme overlegne måten. Han kutter i lønningene deres, og krever at de ansatte arbeider mye lengre, og fortsetter på mange måter som en tyrann. Så vellykket er han at han om 10 år blir innsatt som president for hele selskapet. Bessie Alden, Marys datter, kommer også til storbyen for å søke lykken der. Hun møter Dick Grant, som er ansatt ved kontoret til skipsbygger-firmaet, og de blir umiddelbart romantisk tiltrukket av hverandre.

Bessie og Dick blir gift kort tid senere, og Dick reiser til Gaynor og ber om en økning i lønnen - men dette blir nektet av Gaynor. Dicks gamle bestemor blir syk kort tid senere, og det ekstra ansvaret Dick får blir mer enn han klarer å dekke. Men omtrent på dette tidspunktet begynner Gaynors helse også å svikte. Samtidig forsyner Dick seg litt fra kassen, og han tar en viss sum hver uke. Men han forteller Bessie at Gaynor har økt lønnen hans. Når han returnerer til sitt gamle hjem, finner Gaynor seg grundig hatet. Han blir banket opp og kastet i en elv, før han blir reddet av Mary. Men Dicks tyveri blir kort tid senere oppdaget av hans overordnede på kontoret, og de rapporterer til Gaynor når han kommer tilbake på jobb.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Edmund Breese som Daniel Gaynor.
  • Clifford Bruce som Bill Jackson.
  • Ormi Hawley som Mary Alden.
  • Evelyn Brent som Bessie Alden.
  • Florence Moore som lille Bessie.
  • Clifford Grey som Richard Grant.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]