The Sea Rider

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Sea Rider
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1920
NasjonalitetUSA
Lengde50 min.
Bak kamera
RegiEdwin L. Hollywood Rediger dette på Wikidata
ManusHarry Dittmar, Fred Schaefer Rediger dette på Wikidata
FotoWilliam McCoy Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeHarry T. Morey, Webster Campbell, Alice Calhoun, Van Dyke Brooke Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapVitagraph Studios Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)juni 1920 (USA)
Eksterne lenker

The Sea Rider er en amerikansk drama-stumfilm fra 1920, regissert av Edwin L. Hollywood og med Harry T. Morey i hovedrollen.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Webster Campbell og Alice Calhoun i forgrunnen og Harry T. Morey lengst til høyre.

Fiskeren Stephen Hardy har elsket Bess Halcomb siden hun var et lite barn. Så når faren hennes dør føler Stephen det som sin plikt å passe på kaptein Halcombs familie. Men når han kommer hjem fra en lengre reise, oppdager Stephen at broren hans Tom har forført Bess i hans fravær. Etter å ha tvunget Tom til å ta ansvar og gifte seg med Bess, kjøper Stephen en båt - kalt Trenton - og han seiler sin vei. En stund senere, mens han ligger ankret opp ved en havn i New York, legger Stephen merke til en ung kvinne som hopper i vannet. Så han redder henne, og hun forteller sin historie om forrådt kjærlighet - som ligner på Stephens egne erfaringer.

Stephen blir snart romantisk tiltrukket av den unge kvinnen, og lar henne overnatte om bord på Trenton. Men etter at Trenton skal ta på seg å frakte en last med eksplosiver, insisterer Stephen på at den unge kvinnen burde gå i land igjen. Men før skipet skal seile videre, blir Stephen imidlertid konfrontert med broren Tom. Han hadde forlatt Bess og, Stephen oppdager at han også hadde forrådt den samme kvinnen som Stephen nylig hadde blitt glad i. Men i den påfølgende konflikten mellom brødrene blir en lampe veltet, og hele fartøyet begynner å brenne.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 14. mai 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]