The Scarlet Oath

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Scarlet Oath
Generell informasjon
GenreStumfilm
Utgivelsesår1916
NasjonalitetUSA
Lengde50 min.
Bak kamera
RegiFrank Powell, Travers Vale Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeGail Kane Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Premiere(r)1916
Eksterne lenker

The Scarlet Oath er en amerikansk stumfilm fra 1916, regissert av Frank Powell og Travers Vale.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Ivan Pavloff, en nihilist, blir forfulgt av politiet i Russland - som også hadde forårsaket dødsfallet til hans kone. Ledsaget av sine to tvilling-døtre Olga og Nina, som var spedbarn, reiser de til Amerika. Under reisen blir Pavloff kjent med Mr. og Mrs. Victor Karenin, velstående russere som er på vei tilbake etter en rundreise på kontinentet - og som hadde mistet sitt eneste barn mens de var i utlandet. Fru Karenin blir hengiven ovenfor Pavloffs lille datter, Nina, og tilbyr å hjelpe Pavloff når de ankommer Amerika hvis han ikke er i stand til å skaffe seg arbeid.

Pavloff samtykker i deres forslag, om at de skal adoptere Nina som deres eget barn. Tjue år går. Pavloff, nå en amerikansk leder for en gruppe nihilister, har vunnet berømmelse som forfatter. Datteren hans, Olga, hjelper ham i dette arbeidet. Olga oppdager gjennom en avis at søsteren hennes, Nina, snart skal gifte seg med John Huntington - som er knyttet til utenriksdepartementet i Washington D.C. Etter hvert som tiden går, blir Olgas far tvunget til å returnere til Russland.

Dagen etter avlegger Olga og faren en høytidelig ed for å hevne morens død. For at de ikke skal bli oppdaget, eller i tilfelle arrestasjon, reiser de forskjellige ruter. De møtes i Russland til avtalt tid og sted, og blir tilknyttet nihilistene. Samtidig har John Huntington blitt utnevnt til en diplomatisk stilling i Warszawa. Han ber herr Karenin om å tillate ekteskapet til hans adopterte datter, Nina, før han skal reise - men Karenin ønsker å vente. Samtidig blir Pavloff og Olga tatt til fange i Russland.

Pavloff blir drept kort tid senere, og Olga fullfører resten av oppdraget før hun planlegger å returnere til Amerika. Men Huntington får øye på Olga, som han tror er hans egen forlovede. Olga lar Huntington tro at hun er Nina, fordi hun håper at han kan hjelpe henne ut av landet. I mellomtiden, i Paris, klarer ikke Nina og adoptiv-moren hennes å finne Huntington - og de bestemmer seg for å returnere til Amerika. Men russisk politi forsøker å lokalisere Olga, og tar feil av Nina og Olga. En rekke komplikasjoner oppstår.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Gail Kane som Olga Pavloff / Nina Pavloff.
  • Philip Hahn som Ivan Pavloff.
  • Carleton Macy som Victor Karenin.
  • Lillian Paige som Mrs. Victor Krenin.
  • Alan Hale som John Huntington.
  • Montagu Love som Nicholas Savaroff.
  • Boris Korlin som Caganov.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]