The Palace of Darkened Windows

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Palace of Darkened Windows
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramakomedie
Utgivelsesår1920
NasjonalitetUSA
Lengde1 time
Bak kamera
RegiHenry Kolker Rediger dette på Wikidata
ManusKatherine S. Reed Rediger dette på Wikidata
FotoMax Dupont Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeClaire Anderson, Arthur Edmund Carewe, Jay Belasco, Gerald Pring, Adele Farrington, Christine Mayo Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Premiere(r)20. november 1920 (USA)
Eksterne lenker

The Palace of Darkened Windows er en amerikansk stum dramakomedie fra 1920, regissert av Henry Kolker. Filmen er basert på en roman fra 1914 av Mary Hastings Bradley.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Mens Arlee reiser gjennom India sammen med sin tante Eva, møter hun amerikaneren Billy Hill og den britiske offiseren Falconer. Begge mennene blir snart forelsket i henne.

Av nysgjerrighet aksepterer Arlee en invitasjon fra Rajaen i provinsen, om å besøke palasset hans. Men tante Eva, som mottar invitasjon beregnet på niesen hennes, og tror at brevet er til henne selv. Hun reiser derfor til palasset.

Men etter at de kommer frem blir begge kvinnene holdt fanget, fordi Rajaen har bestemt at de skal bli medlemmer av hans harem. Arlee klarer imidlertid å sende en melding til Billy om problemene som har oppstått. Akkompagnert av kaptein Falconer leder Billy en vellykket redningsaksjon for å berge Arlee og tanten hennes.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 26. april 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]