National Enquirer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra The National Enquirer)
Hopp til: navigasjon, søk
National Enquirer
National Enquirer
LandUSA
TypeUkeblad
FormatTabloid
Grunnlagt1926
SpråkEngelsk
Opplag520 795 (2013)
HovedkvarterNew York
Nettstednationalenquirer.com

National Enquirer er en amerikansk tabloidavis som i USA karakteriseres som «supermarkedtabloid» ettersom avisene distribueres nasjonalt i de store supermarkedene. Avisen eies av American Media Inc. Avisen ble grunnlagt i 1926[1] og har gjennomgått en rekke endringer i årenes løp og oppfattes i dag som en avis som prioriterer enkle kjendisnyheter og skandaler.

National Enquirer anerkjenner åpen at avisen vil betale for tips på nyheter, en praksis som seriøse aviser i USA fnyser av.[trenger referanse] Minst én prominent historie, knyttet til saken om kidnappingen av den 14 år gamle Elizabeth Smart i 2004, måtte trekkes tilbake da det ble avslørt at to informanter hadde fabrikkert falsk informasjon. Begge informantene hadde blitt betalt en større sum for historien.

Tabloidavisen har slitt med minkende opplag grunnet konkurranse fra andre glinsende, fargesprakende tabloidutgivelser. Per 2010 selger National Enquirer for 3,49 dollar i løssalg i USA, mens abonnement er 1,90 dollar per utgivelse for 52 stykker, og 2,40 dollar for 26.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Los Angeles Magazine, September 1, 2004

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]