Hopp til innhold

The Marriage Speculation

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Marriage Speculation
Generell informasjon
GenreStumfilm
Utgivelsesår1917
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiAshley Miller Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt
FilmselskapVitagraph Studios Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1917
Eksterne lenker

The Marriage Speculation er en amerikansk stumfilm fra 1917, regissert av Ashley Miller.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Cliday har jobbet i mange år ved en sylteagurk-fabrikk, og har spart opp 10 000 dollar som han ønsker å investere for å sikre ham penger for resten av livet. Han finner på en plan om å forvandle en attraktiv ung kvinne til å bli en langt mer kultivert kvinne. Til gjengjeld skal hun på sin side gifte seg med en velstående mann, som skal se at Cliday blir tatt vare på i alderdommen. Han kommer med dette forslaget til Clara Wilton, som arbeider i en godteri-butikk, og hun aksepterer - selv om hun egentlig ønsker å gifte seg med kjæresten sin Billy Perkins, en dagligvare-ekspeditør uten særlige ambisjoner.

I løpet av to år blomstrer Clara til en polert ung kvinne. Cliday tar henne deretter med til et fasjonabelt feriested, hvor hun snart blir omgitt av velstående unge friere. Clara elsker ikke noen av dem, men samtykker i å gifte seg med en av dem på grunn av avtalen med Cliday. Hun forbereder seg til bryllupsseremonien i det Billy Perkins dukker opp, forkledd som en greve, og advarer Clara om at hennes tiltenkte ektemann faktisk er en bedrager.

Men år Billy retter en anklagende finger mot brudgommen som han mener er en bedrager, legger en av de andre tilskuerne merke til en ring på fingeren hans. Det blir dermed oppdaget at Billy faktisk arving til en stor britisk formue. Dermed er Clara i stand til å gifte seg med mannen hun virkelig elsker, samtidig som hun kan oppfylle sin del av handelen med Cliday.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

  • Charles Kent som Mr. Cliday
  • Mildred Manning som Clara Wilton
  • Wallace MacDonald som Billie Perkins
  • Augustus Phillips

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata