The Leopard Woman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Leopard Woman
Generell informasjon
GenreStumfilm, romantisk film, eventyrfilm, dramafilm
Utgivelsesår1920
NasjonalitetUSA
Lengde68 min.
Bak kamera
RegiWesley Ruggles Rediger dette på Wikidata
ManusH. Tipton Steck Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)J. Parker Read Jr.
FotoCharles J. Stumar Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLouise Glaum, House Peters Sr., Noble Johnson, Alfred Hollingsworth Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)oktober 1920
Eksterne lenker

The Leopard Woman er en amerikansk stum romantisk eventyr-dramafilm fra 1920, regissert av Wesley Ruggles og med Louise Glaum i hovedrollen. Filmen er basert på en roman fra 1916 av Stewart Edward White.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien er lagt til Afrika. To rivaliserende europeiske regjeringer har sendt hemmelige agenter til det usiviliserte kongeriket M'tela. Den britiske agenten John Culbertson (spilt av House Peters) overlever at noen forsøker å ta livet av ham. En agent for den rivaliserende regjeringen, Madame som er kjent som "Leopard Woman" er også på vei til M'tela. Hennes oppdrag er å forhindre at engelskmannen kommer frem til kongeriket. De to partene møtes snart i ørkenen. Leopard-kvinnens medhjelpere er utslitte og dehydrerte, og hun blir tvunget til å søke Culbertsons hjelp.

Selv om regjeringen hennes har gitt Madame ordre om å drepe ham, blir hun forelsket i ham. Etter at de har hatt sex beordrer hun tjeneren sin, Chaké å drepe Culbertson. Forsøket mislykkes imidlertid, og leopard-kvinnen blir lettet. Hun har bestemt seg for at hun virkelig elsker ham, tross alt. Culbertson mister deretter synet på grunn av for mye overeksponering for solen, og fremgangen hans blir ytterligere forsinket. Culbertson klarer likevel å danne en allianse mellom den primitive stammen i området og Storbritannia. Leopard-kvinnen velger i stedet kjærlighet fremfor plikten sin. Hun sender derfor Chaké for å finne en britisk kirurg. Når synet hans er gjenopprettet, erklærer Culbertson sin kjærlighet til henne.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Bildegalleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 2. april 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]