The Cost (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Cost
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1920
NasjonalitetUSA
Lengde1 time
Bak kamera
RegiHarley Knoles Rediger dette på Wikidata
ManusClara Beranger Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeViolet Heming, Edwin Mordaunt, Jane Jennings, Ralph Kellard, Edward Arnold, Clifford Grey Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Paramount Pictures
Premiere(r)11. april 1920 (USA)
Eksterne lenker

The Cost er en amerikansk drama-stumfilm fra 1920, regissert av Harley Knoles.[1] Filmen er basert på en roman fra 1904 av David Graham Phillips.

Filmen antas å ha gått tapt.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Pauline Gardner er en ung kvinne som trosser farens vilje og gifter seg med den unge John Dumont. John har levd et utsvevende liv, men har lovet Pauline å ta seg sammen og bli en bedre mann. Det går ikke lang tid før John bryter løftet sitt, og en sen kveld får Pauline øye på ham sammen med en annen kvinne. Hun bestemmer seg straks for å gå fra ham, og returnerer hjem til foreldrene sine.

Dumont blir deretter sjef for en sammenslutning av ullvarebedrifter som forsøker å skaffe seg kontroll over en delstat på USAs vestkyst. I den samme delstaten er Paulines tidligere beiler Hampton Scarborough kandidat i det forestående guvernør-valget. Dumonts planer i delstaten mislykkes.

Tiden går og Pauline oppdager at Dumont har hatt en affære med bestevenninnen hennes, Leonora Fanshaw, og at Leonoras ektemann som hevn har trukket i tråder på Wall Street slik at Dumont skal gå konkurs. Pauline skyter inn penger og redder Dumont fra det økonomiske nederlaget, men påkjenningen har blitt for mye for ham, og han faller død om. Etter begravelsen drar hun tilbake til Hampton Scarborough, og filmen slutter med at de to gifter seg.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Cost». catalog.afi.com. American Film Institute. Besøkt 26. februar 2023. 
  2. ^ Knoles, Harley; Heming, Violet (1920). «The Cost». Besøkt 19. februar 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]