The Coffin Ship

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Coffin Ship
Generell informasjon
GenreEventyrfilm, stumfilm
Utgivelsesår1911
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Foran kamera
MedvirkendeWilliam Garwood Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapThanhouser Company Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1911
Eksterne lenker

The Coffin Ship er en amerikansk stumfilm fra 1911.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

En velstående skipsreder bryr seg utelukkende om to ting i livet: tjene mest mulig penger, og datteren sin. Han forsikret alle skipene sine, men han mislikte sterkt å bruke penger på reparasjoner. Han anser sjømenn som billige, og lettere kunne erstattes enn alle pengene han var så glad i. Derfor, når en av kapteinene hans insisterte på at reparasjoner måtte gjennomført, blir dette automatisk avvist. Han forteller kapteinen at han kan fortsette å seile med skipet, eller finne seg en annen jobb.

Kapteinen bestemmer seg for å holde seg til skipet sitt, i håp om at situasjonen ikke var fullt så ille som han hadde forestilt seg. Men det skipsrederen ikke vet er at hans egen datter allerede er forlovet med kapteinen, og de venter på en passende mulighet til å fortelle faren hennes dette. Hun velger å reise med samme skip som kjæresten hennes - men faren oppdager ikke dette, før det er for sent - og skipet blir snart meldt savnet på havet med alle passasjerene om bord. Den gamle mannen forstår at hans egen nøysomhet kunne ha kostet ham datteren sin. Han begynner snart å forsømme virksomheten sin, og han hater alle rikdommene sine.

Til slutt, halvt dement, bestemmer han seg for å avslutte sitt eget liv. Synet av datteren, hvis død han var ansvarlig for, plager ham konstant. Mannen bestemmer seg for å dø som datteren gjorde, i vannet. Han går til den samme kaien som skipet hennes hadde seilt fra, og stirrer ned i det kjølige dypet. Han var i ferd med å hoppe over bord, når hører noen rope på ham. Han oppdager noen mennesker som går i land fra et skip i nærheten. En av dem var datteren hans, men mannen tror først at dette bare var en visjon.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]