The Black Viper

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Black Viper
Generell informasjon
TypeStumfilm
Utgivelsesår25. juli 1908
Prod.landUSA
Lengde6 min.
Bak kamera
RegissørD. W. Griffith
Wallace McCutcheon
Foran kamera
Hovedrolle(r)D. W. Griffith
Mack Sennett
Anthony O'Sullivan
Eksterne lenker

The Black Viper er en stumfilm fra 1908 regissert av D. W. Griffith. Filmen ble produsert av American Mutoscope and Biograph Company da selskapet, sammen med flere andre tidlige filmstudioer, var basert i Fort Lee, New Jersey i begynnelsen av det 20. århundre.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

En bølle prøver å flørte med en jente som forlater arbeidsplassen min, men hun blir reddet av en mann. Bøllen lover å hevne seg, og får hjelp av to venner til å overfalle paret senere når de to går en tur. De kidnapper redningsmannen, som blir bundet og fraktet bot i en kjerre. Jenten springer hjem etter hjelp og får det av flere naboer. De sporer bøllene til en hytte i fjellene hvor de har fanget redningsmannen og satt fyr på hytten. En bølle og en av redningsmennene sloss på hustaket.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Koszarski, Richard (2004). Fort Lee: The Film Town (engelsk). Roma, Italia: John Libbey Publishing. ISBN 0-86196-653-8. Besøkt 24. april 2019. 

Eksterne lanker[rediger | rediger kilde]


filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.