Telenor Pakistan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Telenor Pakistan
Telenor Logo.svg
Telenor-Pakistan-345.jpg
BransjeTele­kom­mmnikasjons­bransjen, mobilbransjen
Etablert2004
MorselskapTelenor
HovedkontorIslamabad
LandPakistan
Nettstedhttp://telenor.com.pk
Telenor Pakistans kontorer i Islamabad.
Salgs- og servicesenter i Pakistan.

Telenor Pakistan er et teleselskap i Pakistan, som er 100% eid av norske Telenor. Selskapet ble grunnlagt og startet utbygging og virksomhet høsten 2005, og er i dag landets nest største mobiloperatør med 20 millioner kunder. Selskapet tilbyr mobiltelefoni, internett-adgang gjennom 2G-mobilnett, og mobil-TV, med dekning over store deler av landet.

Det er i alt seks mobiloperatører (nettoperatører) i Pakistan. I mobilmarkedet har Telenor en markedsandel på 20,5%, mot hovedkonkurrenten Mobilink sin andel på 34,6% i 2008. Omsetningen samme år var 4,0 mrd kroner.[1] Selskapet har 100.000 salgssteder over hele landet.[2]

Telenor Pakistan har hovedkvarter i Islamabad. Gjennom investeringen ble Telenor en av de største utenlandske investorene i Serbia. Administrerende direktør fra 2009 er John Eddy Abdullah, som etterfulgte Tore Johnsen.

Tjenester og virksomhet[rediger | rediger kilde]

I Pakistan eier Telenor også 51% av selskapet Tameer Microfinance Bank Ltd, som yter mikrofinans-lån til ubetjente grupper i landet. Telenor Pakistan tilbyr mobile betalingstjenester, og internettilknytning over mobiltelefonen. Ved å tilegne seg bankkonsesjon gjennom kjøpet av Tameer Bank, gjorde Telenor det mulig å lansere easypaisa – en av verdens første mobile bankløsninger med både transaksjons- og bankkonto-funksjonalitet. Easypaisa-tjenesten har mottatt flere priser i Pakistan og Asia.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Telenor.com Arkivert 15. februar 2009 hos Wayback Machine. – presentasjon av telenor d.o.o.
  2. ^ Telenor Pakistan Arkivert 16. februar 2009 hos Wayback Machine. – presentasjon av selskapet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]