Telefonråd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Telefonråd er et elektronisk oppslagsverk for beslutningsstøtte spesielt utviklet for sykepleiere og helsesekretærer ved legevakter og legekontorer. Oppslagsverket redegjør for håndtering av den første kontakten i luka eller på telefon med pasienten. Målet er at publikum skal få de samme typer råd for samme typer plager uavhengig av hvem de møter på telefon eller luke.

Telefonråd består av to oppslagsverk som tidligere er gitt ut hver for seg: Norsk indeks for medisinsk nødhjelp som dekker tidskritiske henvendelser, og «Medarbeiderråd for legevakter og allmennlegekontorer» som dekker rådgivning ved generelle allmennmedisinske problemstillinger.

Telefonråd er fritt tilgjengelig gjennom Helsebiblioteket sine nettsider.

Telefonråd ble sist oppdatert i 2011 og har med de siste endringene fra Norsk indeks for medisinsk nødhjelp. Det faglige innholdet er sjekket mot anerkjente kilder, særlig Norsk Elektronisk Legehåndbok, Legevakthåndboken og Best Practice.

Fra og med februar 2012 ble det redaksjonelle ansvaret for Telefonråd flyttet fra Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten til Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]